PEKARI IZ BUDUĆNOSTI

‘Otvorili smo prvu virtualnu pekarnicu u svemiru. Zadnji put nas vidite u fizičkom obliku‘

‘Ljudi se vesele kao da su dobili jackpot kada nalete na svježe pečen kroasan ili kruh, a kod nas je tako prilikom svake kupovine‘
Karlo Vulin i Domagoj Kordić
 Filip Popović

Što vam ostane kada iz jednog restorana ili, recimo, pekare izbacite šalter, stolice, stolove, menije, blagajnu, ma čak i blagajnicu? Kuhinja. Esencija svakog ugostiteljskog objekta. Novi veliki trend u gastro svijetu, posebice nakon pandemijske godine, upravo je dark ili ghost kitchen, objekti koji se temelje isključivo na dostavi. Lokacija je nepoznata i nebitna, a delicije stižu tople i mirisne na vaš kućni prag.

Hrvatska je upravo dobila prvu takvu "nevidljivu kuhinju" specijaliziranu za pekarske proizvode.

Iza svega stoji mladi tim zadarske Kroštule, i donedavni dio ekipe popularne zagrebačke pekare Bread Club, ispred koje su se često mogli vidjeti redovi kupaca. Svi su poludjeli za finim kruhom, bez aditiva i klasičnog kvasca.

Iz Kroštuline...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. studeni 2024 05:06