OLUJA SA ZAPADA

Ogromna količina kiše sručila se na Istru, za veći dio Hrvatske upaljen meteoalarm: Evo gdje će biti najgore

Zahlađenje će zahvatiti cijelu zemlju, ali i regiju, a vrijednosti će pasti i do 10 °C ispod prosjeka za doba godine
 /Cropix

U ponedjeljak će biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno uz kišu, pljuskove i grmljavinu. Mjestimice će oborina biti obilna, a lokalno je vrlo vjerojatno i olujno nevrijeme, uglavnom u Dalmaciji., prognoza je za ponedjeljak DHMZ-a.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, ponegdje s jakim udarima, poslijepodne će okretati na sjeverni i sjeverozapadni.

Na Jadranu umjereno do jako, lokalno i olujno jugo i južni vjetar, u drugom dijelu dana u okretanju na sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu navečer buru.

Najviša temperatura zraka većinom od 22 do 27 stupnjeva Celzijusa.

Za gospićku, kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju oglašen je narančasti meteoalarm zbog mogućih obilnih oborina.

Ogromna količina kiše sručila se u nedjelju kasno navečer na područje Istre. Kako javlja IstraMet, u Novigradu, Umagu i Buju bio je ‘žestok potop‘.

Crometeo je na svojoj Facebook stranici objavio tzv. ‘timelapse‘ video dolaska nevremena u Pulu.

Što nas čeka u utorak?

U utorak će biti pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. Još u noći i ujutro u Dalmaciji promjenjiva naoblaka uz lokalnu kišu, a mogući su i izraženi te obilni pljuskovi s grmljavinom. Poslijepodne u unutrašnjosti rijetko može pasti poneki pljusak, a ujutro je ponegdje moguća magla. Vjetar slab, uglavnom na istoku i umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, prijepodne podno Velebita lokalno s olujnim udarima, od sredine dana prema otvorenom moru u okretanju na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura većinom od 11 do 16, na Jadranu od 17 do 22, najviša dnevna između 23 i 28 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 11:08