META METTA

Nešto se jako čudno događa s profilom Ive Josipovića, bivši predsjednik nam se javio i otkrio u čemu je problem

U ponedjeljak se vraćam u Zagreb pa ću se pozabaviti vraćanjem kontrole nad svojim profilom na X-u - rekao nam je bivši predsjednik.

Ivo Josipović

 Ronald Gorsic/Cropix

Tko god na X-u (bivšem Twitteru) prati nekadašnjeg predsjednika Republike Ivu Josipovića - a takvih nas je više od deset tisuća - vjerojatno je primijetio kako se s Josipovićevim profilom nešto čudno događa.

Naime, svako malo bivši predsjednik države "objavi" reklamu za trgovanje kriptovalutama ili pak proslijedi "tvit" raznoraznih šarlatana koji reklamiraju laku zaradu na trgovanju kriptom.

Što se događa s vašim profilom na Twitteru, odnosno X-u, pitali smo bivšeg predsjednika?

- Hakirali su mi profil, ali pošto sam sad u Americi na jednom kongresu nemam vremena s time se baviti. U ponedjeljak se vraćam u Zagreb pa ću se pozabaviti vraćanjem kontrole nad svojim profilom na X-u. Vidio sam te objave na svom profilu, dobro da je riječ o kriptovalutama, jer moglo je biti i nešto puno nezgodnije - kaže Josipović.

Rekao nam je kako mu se slična stvar nedavno dogodila i s profilom na Facebooku te da je u međuvremenu uspio vratiti kontrolu nad sadržajem svog FB profila - ali ne i nad imenom profila pa se još uvijek zove "Meta Metta".

- Hakirali su mi profil, ali za razliku od X-a gdje se vrte reklame za kriptovalute, na FB profilu se objavljivao sadržaj naklonjen Donaldu Trumpu - rekao nam je Josipović.

image

Hakiran profil Ive Josipovića

X/Ivo Josipović

- Neki šaljivdžija zvani Meta Metta bio mi je oteo FB i LinkedIn profile, otkazao nešto prijatelja i napravio još pokoju manju spačku. Preoteo sam profile, ali FB ne dozvoljava promjenu imena profila dva mjeseca od zadnje promjene. Zato ću se još neko vrijeme znati Meta Metta. Pozivam prijatelje kojima je ludi Meta otkazao prijateljstvo da se vrate... - napisao je prije tri dana Ivo Josipović svojim pratiteljima na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. kolovoz 2024 10:26