VELIKA ŠKRTICA

‘Ma nema šanse da bih opet kupio!‘ Od Rimca do Muska, svi u mastodontskoj industriji moraju se zabrinuti zbog ovih izjava...

Trećina svih sudionika ankete najviše se pritom žali na premalo dostupnih stanica za punjenje vozila

Ilustrativna fotografija, električni automobil

 /Goran Sebelic/Cropix

Gotovo trećina vlasnika električnih automobila diljem svijeta izjavila je u anketi kompanije McKinsey&Co da će sljedeći put, umjesto električnog, radije kupiti automobil s unutarnjim izgaranjem, što sugerira da je velik dio njih zažalio što je investirao u električno vozilo, piše The Boston globe.

Najviše su zažalili Amerikanci - njih čak 46 posto kazalo je da će se prebaciti na manje održivi tip vozila, a kao glavne razloga navode nepraktičnost i visoke troškove održavanja.

Trećina svih sudionika ankete najviše se pritom žali na premalo dostupnih stanica za punjenje vozila, a jednak broj ispitanika kao veliku manu navodi činjenicu da su električna vozila preskupa, a da se istovremeno s njima vrlo teško odvažiti voziti na dalje relacije zbog česte potrebe za punjenjem.

Četvrtina je potom navela i da kod kuće nema nikakav način za punjenje vozila, što im otežava korištenje.

Ipak, nije sve tako crno za proizvođače električnih vozila jer je 38 posto ispitanika izjavilo da bi ponovno investiralo u ovakav tip automobila ili u hibridno vozilo.

Iako je posljednjih godina rađeno mnogo ispitivanja, koja je sugerirao da su vlasnici električnih vozila zadovoljni svojim izborom, McKinseyjeva je anketa ipak jedna od većih pa bi njene rezultate, upozoravaju stručnjaci, ipak trebal shvatiti ozbiljno.


Imate prijedlog za Veliku škrticu?

Pišite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Uključite se u Facebook grupu Velika škrtica, povežite se s najvećom zajednicom potrošača i saznajte odgovore na sva pitanja o kojima drugi šute.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 11:57