NEMA NA MORE

‘Ljeto iz snova‘ na našoj popularnoj plaži: ‘Oprez, šetate po fekalijama!‘

U ulici Uvala Zenta, na njezinu dijelu u blizini kultnog kafića ‘Kalafatić‘, osvanula su upozorenja
 Nikola Brboleza/Cropix

U ulici Uvala Zenta, na njezinu dijelu u blizini kultnog kafića ‘Kalafatić‘, osvanula su upozorenja kojima se građanima poručuje da je pukla kanalizacijska cijev i da hodaju po fekalijama.

Osim takvih poruka, na zidu se nalazi i kopija dopisa vezanog uz ekološku udrugu ‘Sunce‘ u kojoj je navedeno u čemu je točno problem. Čini se da je pukla cijev u tlačnom cjevovodu koji se nalazi pokraj POŠK-ova bazena na Zenti, kojim upravlja Javna ustanova ‘Športski objekti‘ (JUŠO).

Prema tome, tvrdi se da za sanaciju kvara u ovom slučaju nije nadležna tvrtka ‘Vodovoda i kanalizacija‘ (ViK) nego gradska ustanova. No, budući da je riječ o javnoj površini, ViK je iskazao spremnost za popravak cijevi, ali JUŠO prethodno ViK-u treba poslati narudžbenicu za izvođenje radova. Do 27. lipnja nisu je zaprimili, navodi se u dopisu.

image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix

- Na prijavljenoj lokaciji se radi o tlačnom cjevovodu Kanalizacijske crpne stanice ‘POŠK‘ kojom upravlja Javna ustanova ‘Športski objekti‘, slijedom čega postupanje prilikom puknuća cijevi nije u nadležnosti VIK-a.

Nastavno na spomenuto, ViK je u svojem odgovoru naveo da su već telefonski kontaktirali Javnu ustanovu koja upravlja područjem na kojem je pukla cijev, te da im je sugerirano da VIK-u pošalju narudžbenicu za izvođenje radova - navodi se u dopisu udruge ‘Sunce‘, kojeg je netko od nezadovoljnih građana istaknuo na ogradnom zidu pokraj ulice koja obilazi uvalu u smjeru bazena, kupališta ispod njega, ali i dalje prema popularnoj plaži Firule.

U dopisu mole građane da se malo strpe i gradskim tvrtkama daju nekoliko dana da riješe ovaj problem. Građane su zamolili i da im jave je li počeo popravak kvara te navode da će, u slučaju da sanacija ne bude obavljena, poduzeti daljnje korake.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 10:11