POPULARNA KOZMETIKA

Inspekcija ljekarnama zabranila da prodaju proizvode koje Hrvati obožavaju, a sad je došlo do velikog preokreta

Navode da je pripremljena kolekcija proizvoda, ali bez detalja o kojim se točno proizvodima radi ili njihovim cijenama

Ilustracija, ljekarna

 Sigrid Gombert/Imagesource/Profimedia/Sigrid Gombert/imagesource/profimedia

Za vjerne kupce krema i ostalih kozmetičkih proizvoda iz Gradske ljekarne Zagreb, koje stvaraju njihovi farmaceuti, stigla je dobra vijest. Objavili su da lansiraju novu originalnu ljekarničku kozmetiku Apothecarium, koju opisuju kao "najočekivaniju liniju ljekarničke kozmetike", vjerojatno jer je u travnju ista naglo povučena iz prodaje na razočaranje mnogih.

Njihova popularna kozmetika praktički je u nekoliko dana nestala s polica i bila spremljena u frižidere ljekarni, dok su se iščekivale daljnje upute i rješenje situacije. Podsjetimo, kako je Jutarnji list pisao u travnju, Gradske ljekarne su tada povukle niz proizvoda koje su stvarali njihovi farmaceuti - od hidratantnih krema za lice s kolagenom, hranjivih maski i seruma za lice, do zubnih pasti i prirodnih dezodoransa.

Proizvodi su bili popularni jer su uz svoju učinkovitost, također bili i jeftini. Prodavali su se po cijenama od sedam do osam eura, koje su u usporedbi s ponudom drugih brendova u ljekarnama znatno povoljnije.

Čini se da je rješenje sada i stiglo, najavom da su stručnjaci Gradske ljekarne Zagreb svoje "višestoljetno iskustvo pretočili u luksuzne formule bogate snažnim aktivnim sastojcima", obećavajući maksimalnu učinkovitost i vrhunsku kvalitetu proizvoda Apothecarium.

image

Nanošenje kreme za lice, ilustracija

/Depositphotos

- Naši su proizvodi razvijeni na način kako bi se maksimalno iskoristio potencijal i učinkovitost aktivnica kozmetike, pružajući zaštitnu barijeru i smanjujući vjerojatnost iritacije ili osjetljivosti - najavljuju iz Gradskih ljekarni.

U najavi nema konkretnih informacija poput vremenskog razdoblja u kojem će proizvodi stići na njihove police, već se samo navodi da ih se može očekivati uskoro i ekskluzivno u svim njihovim ljekarnama. Pripremljena je kolekcija proizvoda, dodaju, ali bez detalja o kojim se točno proizvodima radi ili njihovim cijenama.

- Pažljivo smo pripremili kolekciju proizvoda prema potrebama naših kupaca, a koji iskorištavaju moćna svojstva sastojaka kako bi pružili učinkovita i hranjiva rješenja za njegu kože - objavili su iz Gradske ljekarne Zagreb.

Kako je u travnju neslužbeno saznao Jutarnji list, uputa o zabrani prodaje stigla je iz Uprave Gradskih ljekarni, nakon saznanja da je nekoliko apoteka dobilo kazne zbog prodaje pripravaka njihovih farmaceuta. Dobrovoljno su ih povukli, dok se nije riješio njihov status, za koji su inspektori smatrali da je protiv Zakona o ljekarništvu.

image

Ljekarna, ilustracija

Boris Arbanas/Cropix/Cropix

- Komora je dobila informaciju kako postoji mišljenje inspekcije, prema kojemu prodaja takvih proizvoda u ljekarnama nije legalna, iako je riječ o tradicijskim pripravcima. Zbog svega toga, Komora je Ministarstvu zdravstva uputila prijedlog da se što prije regulira mogućnost prodaje takvih proizvoda u ljekarnama te se nadamo kako će se situacija što prije riješiti novim Zakonom o ljekarništvu - rekla je u travnju predsjednica Hrvatske ljekarničke komore Ana Soldo.

Iz Ministarstva zdravstva su, naime, objasnili da njihova inspekcija nije izdavala nikakve zabrane, jer nisu nadležni za prodaju takvih proizvoda.

- Samostalni sektor za inspekcije u zdravstvu nije zabranio prodaju kozmetičkih pripravaka u ljekarnama jer su isti u nadležnosti Državnog inspektorata Republike Hrvatske - odgovorili su u travnju, a dan ranije stigao je i odgovor Inspektorata u kojem su kazali da oni također nisu zabranili prodaju.

Zabrana se tada odnosila samo na pripravke koje su farmaceuti sami izrađivali u ljekarnama, dok su proizvodi iz laboratorija s deklaracijama i uputama ostali u prodaji. Nova originalna ljekarnička kozmetika Apothecarium, mogla bi biti način na koji će Gradska ljekarna Zagreb doskočiti problemima sa Zakonom o ljekarništvu i ponovno na police vratiti neke od svojih najpopularnijih proizvoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. kolovoz 2024 23:21