PROMJENA VREMENA

I danas pljuskovi i grljmljavina, pale su i temperature: DHMZ izdao upozorenje za ove regije

U srijedu na kopnu također još neće biti posve stabilno...

Kišno vrijeme

 Nikola Brboleza/Cropix

Do srijede svježije, česti pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u utorak i izraženiji, a zatim stabilnije i opet većinom vruće. Na Jadranu lokalno jaka bura, tako glasi prognoza DHMZ-a, koji je za zagrebačku, karlovačku, splitsku i dubrovačku regiju za danas izdao žuto upozorenje.

"Utorak na istoku Hrvatske djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Mjestimice pljuskovi i grmljavina, osobito u prvom dijelu dana, i to ponajprije u Posavini i na zapadu. Poslijepodne razvedravanje. Najviša temperatura između 28 i 31 °C.

image

Utorak - DHMZ žuto upozorenje

DHMZ

U središnjoj Hrvatskoj temperatura većinom između 27 i 29 °C, uz promjenjivo i nestabilno vrijeme pa na povremenu kišu valja računati osobito ujutro i prijepodne. Lokalno izraženiji pljuskovi mogući su ponajprije u Moslavini i na Banovini.

Djelomice sunčano, ali nestabilno i na zapadu Hrvatske. Povremenih pljuskova i grmljavine bit će još u noći i ujutro, u gorju i prijepodne, gdje mogu biti izraženiji. Poslijepodne postupno razvedravanje. Na sjevernom Jadranu u noći i ujutro slaba do umjerena bura, danju jugo i jugozapadnjak. Najviša temperatura zraka u Gorskoj Hrvatskoj oko 25 °C, na Jadranu oko 29 °C.

Vjerojatnost za izraženije pljuskove i grmljavinu u noći i prijepodne postoji i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije. Poslijepodne smirivanje vremena i razvedravanje. Nakon slabe do umjerene bure puhat će umjereno jugo i jugozapadnjak. Vrlo toplo, u unutrašnjosti i vruće.

Na jugu Hrvatske vrlo toplo, ali ne vruće. U prvom dijelu dana još može biti lokalno izraženijih pljuskova, a prema večeri razvedravanje. U noći i ujutro uz obalu bura, danju jugo, većinom umjereno, uz malo do umjereno valovito more", rekla je dipl. ing. Dunja Plačko-Vršnak za HRT.

image

Vrijeme - more

Screenshot HRT

U srijedu još ne posve stabilno

"U srijedu na kopnu još ne posve stabilno uz poslijepodnevne pljuskove i grmljavinu. Zatim većinom sunčano i postupno toplije, ali uz razmjerno svježa jutra. Na Jadranu pretežno sunčano i uglavnom vruće, ali jutra ugodna. U noći i ujutro slaba do umjerena bura, u četvrtak podno Velebita i jaka, danju sjeverozapadni i jugozapadni vjetar", prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

image

Vrijeme - kopno

Screenshot HRT

DHMZ je za srijedu izdao žuto upozorenje za područje zapadne obale Istre, Kvarnera, Velebitskog kanala, sjeverne, srednje i južne Dalmacije.

image

Srijeda - DHMZ žuto upozorenje

DHMZ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 12:46