ZANIMLJIVO

Detalj koji je svima promaknuo: Pupovac je na EU izborima u Vukovaru apsolutno potukao Penavu!

Pupovac je u Vukovaru sa zadnjeg mjesta Fair play liste u Vukovaru osvojio 90,03% glasova

Milorad Pupovac i Ivan Penava

 Cropix/

Domovinski pokret imao je jedan uvjet za koaliciji s HDZ-om - u njoj ne smije biti SDSS ni Milorad Pupovac. Najglasniji oko tog zahtjeva svakako je bio gradonačelnik Vukovara i predsjednik stranke Ivan Penava.

Iako je Penava uporno ponavljao kako on nema ništa protiv Srba u Hrvatskoj, izbori za Europski parlament pokazali su što o njegovim istupima misli srpska nacionalna manjina.

U brojnim analizama posljednjih dana svima je promaknuo jedan dosta zanimljiv detalj. Naime, Milorad Pupovac apsolutno je potukao Penavu na izborima koji su se održali u nedjelju.

Prema podacima DIP-a, Ivan Penava, koji je nosi listu Domovinskog pokreta, u Vukovaru je osvojio 32,38% glasova, odnosno konkretno - 308.

Pupovac je, s druge strane, u Vukovaru sa zadnjeg mjesta Fair play liste u Vukovaru osvojio 90,03% glasova, odnosno 569.

Penava i Stephen Nikola Bartulica, koji je na kraju osvojio mandat u EU parlamentu, u Vukovaru su zajedno dobili 580 glasova, odnosno tek 11 više od Pupovca.

No Domovinski pokret je na kraju u nedjelju u Vukovaru ostvario ukupno bolji rezultat jer je njihova lista dobila 936 glasova, a Fair play lista, na kojoj je bio i Pupovac, 632 glasa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 13:07