‘OPG MORA NASTAVITI‘

Butković i Selak Raspudić se ‘zakačili‘ zbog robotaxija: ‘Srušio sam ambicije njihovog frenda pa sad grakću‘

Ministar Butković odgovorio joj je vrlo brzo nakon prozivke i to preko Facebooka

Oleg Butković

 Goran Mehkek/Cropix

Zastupnica Marija Selak Raspudić (Klub nezavisnih i Fokusa) kritizirala je u utorak Vladu i resornog ministra prometa Olega Butkovića jer još uvijek nisu regulirali korištenje autonomnih vozila, a koji će, kako je najavio Mate Rimac koji ih razvija, uskoro biti na cestama.

- Prije godinu dana pitali su ministra tko će biti odgovoran u slučaju nesreće, a on se nasmijao i rekao ‘ha-ha, vozač sigurno neće‘. Time je pokazao duboko nerazumijevanje načina funkcioniranja autonomnih vozila, kazala je u saborskom govoru na slobodnu temu.

Naglasila je kako je Njemačka još 2021. i 2022. pripremila zakonodavni okvir, ali da je našem ministru ‘ta tema još uvijek smiješna‘.

U izmjenama Zakona o prijevozu u cestovnom prometu koji će se uskoro naći na dnevnom redu Sabora, naša Vlada ništa ne rješava niti spominje uopće mnoge sporne točke, dodala je Selak Raspudić.

Ministar Butković odgovorio joj je vrlo brzo nakon prozivke i to preko Facebooka, što mu je očito postao najdraži komunikacijski kanal.

- Za razliku od bračnog para Raspudić (Selak-Raspudić), ne razumijem se u sve i javno sam to spreman i priznati. Znam da mi ne mogu oprostiti što sam srušio premijerske ambicije njihovog frenda Zorana, pa sad grakću. Imam puno razumijevanje za to jer ipak OPG treba nastaviti s radom, napisao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. rujan 2024 13:01