SHOW NA DESNICI

Bujanec objavio osmrtnicu DP-u, Željko Pervan prerezao svoju člansku iskaznicu

Događanja unutar stranke koja čini vladajuću koaliciju komentirao je i TV voditelj Velimir Bujanec

Velimir Bujanec, Mario Radić

 Damjan Tadic/Cropix

Nakon jednoglasne podrške 64 delegata, koliko ih je ostalo u dvorani kada su protukandidat Mario Radić i njegove pristaše u subotu napustili Izborni sabor, Ivan Penava ostao je i dalje predsjednik Domovinskog pokreta.

Odlazak delegata Penava je protumačio kao da su “osjetili da će izgubiti” pa to ne doživljava kao raskol stranke.

Zastupnik u Europskom parlamentu i član Predsjedništva Domovinskog pokreta, Stephen Nikola Bartulica, ubrzo nakon toga je na Facebooku objavio da napušta stranku ističući nezadovoljstvo smjerom u kojem se stranka kreće pod vodstvom Ivana Penave.

Događanja unutar stranke koja čini vladajuću koaliciju komentirao je i Velimir Bujanec.

“Titova “demokracija” u namještenim poslijeratnim izborima oslanjala se na tzv. gumene kuglice... Nasuprot komunističkoj listi koju je predvodila tzv. Narodna fronta, postojala je i oporbena “ćorava kutija”, uz koju su stajali naoružani partijski čuvari – da se kojim slučajem glasači ne bi “zabunili” i glasovali protiv druga Maršala”, napisao je Bujanec u svom statusu na Facebooku uz koji je objavio ‘osmrtnicu’ stranke.

“Takav oblik “demokracije” za Benavu i konjokradice s istoka zemlje ipak je previše tolerantan – pa su odlučili primijeniti prijeratni izborni model, kada je narod javnim glasovanjem odlučivao između Jeftića i Mačeka... No, to je još i dobro – jer da se pitalo magistra Dabru i tokmaka Spahića delegati izborne skupštine DP-a postali bi opančari i glasovali po uzoru na Pašićeve radikale u Srbiji, gdje je svaki glasač prije glasovanja dobio jedan opanak, a tek nakon glasovanja – drugi”, smatra.

Bujanec je objavio i kratki video na kojem je Željko Pervan prerezao svoju člansku iskaznicu, kako kaže, “pokojnog DP-a”.

“Lijepo je osjetiti olakšanje i uvjeriti se da ipak postoje ljudi koji svoja obećanja ispunjavaju”, stoji u opisu videa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 20:05