O VOJNIM HELIKOPTERIMA

Analitičar: ‘Netko iz MORH-a podvaljuje Milanoviću, a Plenković mu se još i osvećuje zbog poteza sa Jadrolinijom...‘

Podmeću jedni drugima, Plenković više Milanoviću jer se Milanović usudio propitati sustav odgovornosti u Jadroliniji, kaže Pecnik

Jaroslav Pecink

 Vlado Kos/Cropix

Politički analitičar Jaroslav Pecnik je u programu N1 televizije komentirao korištenje vojnih helikoptera za prijevoz državnih dužnosnika.

- Očigledno je da netko iz MORH-a podvaljuje Zoranu Milanoviću, ne znam je li se trebao toliko voziti, ali helikopteri se moraju voziti određeni broj sati zbog treniranja pilota, ali i održavanja stroja. Vozio on ili ne vozio Milanovića, on se mora upotrijebiti. Podmeću jedni drugima, Plenković, u ovom konkretnom slučaju, daleko više Milanoviću jer se Milanović usudio propitati sustav odgovornosti u Jadroliniji, rekao je Pecnik.

Kada je riječ o poskupljenju energenata, Pecnik kaže da će plin poskupjeti, no ne zna se koliko.

- Plenković je najavio da će Vlada intervenirati, i tu se krije ključ problema, energenti moraju poskupiti, dugo smo bili humani, ali mi brinemo za vas kada i poskupe mi ćemo to pojeftiniti i to je demagogija koja veze s pameću nema, rekao je Pecnik za N1.

Komentirao je uvođenje poreza na nekretnine.

- Porez bi dobrodošao u javne svrhe, ali očigledno je da se priča ponavlja i mislim da će se ponoviti u cijelosti. Znamo tko vrši pritisak, pritisak je na djelu. Pokrenite cijelu kampanju i onda kažete da samo osluškujete. Sve to djeluje neozbiljno, ističe Pecnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 16:56