NESREĆA

Vozač (37) u Rovinju na pješačkom prijelazu naletio na dvije maloljetnice: Obje su ozlijeđene, jedna teže

Iz policije kažu da će vozač biti kazneno prijavljen te da je jedna djevojka teško ozlijeđena; imaju i poruku za sve u prometu

ilustacija

 Ivo Ravlic/Cropix/Cropix

Dok su kasno sinoć u Rovinju prelazile kolnik, na dvije maloljetnice na zebri naletio je automobil. Iz policije kažu da su dojavu o prometnoj nesreći u kojoj je teretni automobil naletio na dvije osobe, zaprimili nešto prije 21 sat.

A provedenim očevidom na mjestu događaja je utvrđeno da je do nesreće došlo kada je 37-godišnjak u teretnom vozilu pulskih oznaka išao Ulicom Aleje 30. svibnja te je na raskrižju Motovunske i Ulice Marca della Pietre, prednjim dijelom naletio na maloljetnice koje su prelazile kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.

- Uslijed udarca maloljetnice su odbačene na kolnik. Liječnička pomoć im je pružena u pulskoj bolnici gdje su jednoj utvrđene teške, a drugoj lakše ozljede - kažu iz PU istarske.

Dodaju i da je vozač preliminarno alkotestiran te je pritom utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola točnije izmjereno mu je 0,19 promila pa će kazneno odgovarati za izazivanje prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

- Policija poziva vozače da se s povećanim oprezom približavaju obilježenim pješačkim prijelazima, kao i pješake da stupaju preko obilježenih pješačkih prijelaza tek kad su se uvjerili da su primijećeni od strane vozača odnosno kad se vozilo zaustavilo ispred obilježenog pješačkog prijelaza - apeliraju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 09:01