TRAGEDIJA KOD GAREŠNICE

Vinko je motornom pilom rušio bukve, dio stabla pogodio ga je u glavu i ubio: ‘Nije mu bilo pomoći‘

Tijelo smrtno stradalog prevezeno je na Odjel patologije bjelovarske Opće bolnice ‘dr. Anđelko Višić‘, gdje će se obaviti obdukcija

Ilustrativna fotografija

 Luka Gerlanc/CROPIX

U utorak prijepodne oko 10 sati u privatnoj šumi u Trojeglavi poginuo je 63-godišnji muškarac. Sve se dogodilo prilikom rušenja stabala, potvrdili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.

Kako neslužbeno doznaje Mojportal.hr, riječ je o Vinku Saleti, koji je inače živio u Pakracu, no u Trojeglavi mu je živjela majka.

- Nesretni Vinko bio je u šumi sa svojim kumom. Srušio je nekoliko stabala bukvi, a jedna od njih se naslonila na drugu. Kad ju je išao podrezati, suhi vrh se odlomio i udario Vinka koji je na mjestu poginuo - priča jedan od mještana iz Trojeglave koji je s tragično poginulim išao u školu.

Majka u bolnici

- Baš sam maloprije razgovarao s njegovim kumom koji je jedini svjedok nesreće. Kaže da mu, nažalost, nije bilo pomoći. Jako smo tužni. Vinko je gotovo svakoga dana dolazio u Trojeglavu gdje mu je živjela majka. Baš je jučer u teškom stanju odvezena u pakračku bolnicu - govori sumještanin i dodaje kako je Vinko na imanju imao pčele i voćnjak.

- Volio je dolaziti ovdje i uvijek je nešto radio. To mu je bio hobi. Inače, ima dvije kćeri i brata koji živi u Zagrebu. Supruga mu je preminula prije više od 10 godina - kaže sugovornik i dodaje kako je Vinko bio diplomirani inženjer elektrotehnike, a svojevremeno je radio kao direktor u lipičkoj Staklani.

Iz policije su za Mojportal.hr odgovorili kako je 63-godišnji muškarac motornom pilom rušio stabla bukve. Pritom je došlo do loma suhog vrha stabla koje je u padu udarilo muškarca u predjelu glave. Uslijed zadobivenih ozljeda 63-godišnjak je na mjestu događaja preminuo.

- Tijelo preminulog je po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice ‘Dr. Anđelko Višić‘ u Bjelovaru, gdje će se obaviti obdukcija. O događaju slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu iz Bjelovara - kažu u policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 14:51