KUĆA PUNA ORUŽJA

U domu slavonskog umirovljenika (81) pronađena hrpa oružja: ‘Mogao je proći bez kazne, ali...‘

Po dovršetku istraživanja 81-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu zbog nedozvoljenog držanja oružja

Oružje oduzeto umirovljeniku

 Pu Osječko Baranjska/

Da se može bez ikakvih sankcija dragovoljno predati oružje i minsko-eksplozivna sredstva i da policija je već godinama provodi u tu svrhu poznatu akciju ‘Manje oružja, manje tragedija‘, znaju već i vrapci na grani.

No oružje koje je 81-godišnjak iz okolice Đakova čuvao u svojoj kući na taj način nije planirao predati pa su mu policajci, na osnovu prikupljenih saznanja, banuli u njegov dom i ostali zatečeni.

Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku obavljena je pretraga umirovljenikove kuće i drugih prostorija te su pronašli i oduzeli uz potvrdu pištolj kalibra 6,35 mm s pripadajućim spremnikom, pištolj kalibra 22LR mm s dva pripadajuća spremnika, tri automatske puške kalibra 7,62 mm te ukupno 146 metaka.

Na kraju je pod stare dane zaradio kaznenu prijavu za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari a koju je policija proslijedila nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija ovom prilikom i dalje opetovano ponavlja i podsjeća na akciju predaje oružja bez ikakvih sankcija.

- Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijestite nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 - zaključuju iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. kolovoz 2024 14:55