NASILJE U ISTRI

U Banjolama napadnut Nijemac, a u Fažani državljani Srbije: ‘Jedan slučaj je riješen, drugi istražujemo‘

Prvi događaj zbio se u hotelskoj sobi, a drugi na ulici nakon verbalne prepirke

ilustracija

 Tom Dubravec/Cropix

U razmaku od 20 sati sa 9. na 10. rujna na području Istre, točnije u Banjolama i u Fažani napadnuta su tri strana državljanina.

Prvi napad dogodio se oko 22 sata u ponedjeljak u hotelskoj sobi u Banjolama. Prema kaznenoj prijavi 38-godišnji njemački državljanin uz prijetnju nožem uputio je prijetnje tri godine starijem sunarodnjaku. Ali se tu nije zaustavio nego ga je još na sve počeo udarati nogama i rukama po tijelu.

A nakon što ga je nogom udario u lijevo koljeno, 41-godišnjak je pao na tlo i teško se ozlijedio tako da je 38-godišnji Nijemac na kraju uhićen te kazneno prijavljen za prijetnje smrću i nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

I u Fažani je bilo burno. Jučer oko 18.30 sati su, pak, napadnuta dvojica državljana Srbije stara 40 i 44 godine. Prvo verbalni a potom i fizički napad s nepoznatim počiniteljima dogodio se na Aleji maslina u Fažani kojom prilikom je mlađi Srbin zadobio lakše ozljede.

Iz PU istarske kažu da u tom slučaju još uvijek provode kriminalističko istraživanje te utvrđuju sve okolnosti događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 10:17