‘SEKSAŠ LI SE VEĆ?‘

Sjeo je pored školarca, razgovor je krenuo u nepriličnom smjeru, a onda i njegove ruke... Ali gnusni pedofil neće u zatvor!

Kobnog dana dječak je došao u park se nakratko odmoriti i popiti vode
 Cavan Images/alamy/alamy/profimedia/Cavan Images/alamy/alamy/profimedia

Ugledao je školarca na klupi u parku preko puta škole u jednom mjestu u središnjoj Hrvatskoj te mu je odlučio prići. Sjeo je kraj njega i započeo razgovor. Doznao je da ima 12 godina i usput mu počeo pričati o seksu. Međutim, tu se 49-godišnjak nije zaustavio nego je svoju ruku stavio na dječakovo međunožje. Zatim ga je počeo dirati po intimnim dijelovima te ga upitao da li "hoće da mu ga stavi". Dječak je potom pobjegao glavom bez obzira te se pojadao o svemu kod kuće. Policija se zatim umiješala u slučaj i ušla u trag razvratniku koji, međutim, ima psihičkih smetnji jer je utvrđeno da je u inkriminirano vrijeme bio bitno smanjeno ubrojiv.

Kazneno je prijavljen za spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina, a sudsko vijeće za mladež ga je, potom, na osnovu podignute optužnice, proglasilo krivim zbog gnjusnog čina od prije dvije godine u pola bijela dana. Ali u zatvor neće. Osuđen je na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje, a ujedno mu je i izrečena sigurnosna mjera dvogodišnjeg obveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu. U slučaju da ne postupi po mjeri, ide u zatvor.

Psihijatrijski vještak je zaključio da optuženi muškarac nije dovoljno duševno razvijen i da funkcionira na razini lake mentalne retardacije sa smetnjama u ponašanju i ovisnosti i alkoholu, a u razgovoru s optuženim je doznao i da je pokušao suicid pa tim više spada u kategoriju ovisnika s težim duševnim smetnjama.

Inače, kobnog dana dječak je došao u park se nakratko odmoriti i popiti vode. Nije, međutim, očekivao jeziv posjet na klupi. Nepoznati muškarac mu se predstavio, a osim razgovora, seksualne ponude i bludničenja, optuženi mu je nudio i alkohol te ga je zanimalo da li ima curu i da li se već seksa.

- Ja sam sjedio na desnoj strani klupe, a on skroz na lijevoj. I onda se sve više i više počeo povlačiti prema meni. I dirati me... - rekao je među ostalim dječak policiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. rujan 2024 11:20