UBIO ŽENU PA SEBE

Prijavljivala ga je zbog prijetnji, policija ga je uhitila, no sudac pustio na slobodu!; Susjedi opisali mučne scene...

Muškarac je žrtvu sačekao kod lifta u prizemlju i na mjestu ubio hicem iz vatrenog oružja

Očevid u Novom Zagrebu

 Marko Todorov/Cropix

Dva mrtva tijela epilog su drame koju od danas istražuje Sektor kriminalističke policije PU zagrebačke.

Oko 15 sati službenici postaje u Novom Zagrebu najprije su u zgradi u Zemljakovoj ulici 9 u naselju Sopot pronašli leš 60-godišnje ženske osobe, a nedugo potom, u bijelom automobilu Škoda Octavia karavan parkiranom na mjestu za invalide ispred zgrade i beživotno tijelo 71-godišnjeg muškarca.

Prema prvim informacijama, žena je ubijena, a muškarac je vjerojatno počinio samoubojstvo u automobilu..

Policijska ekipa za očevide digla je plavi šator iznad automobila u kojem je bio leš kako bi zaštitili mjesto događaja od vremenskih utjecaja, a dok su to radili u stanu u kojem je pronađena mrtva žene već se odvijao očevid. Izgled mjesta pronalaska, položaj mrtvog tijela i ozljede na njemu ukazivale su da je smrt žene rezultat kaznenog djela, no čitav mozaik dvostruke tragedije bit će jasan tek nakon opsežnog istraživanja i analize svih podataka prikupljenih očevidom.

Reporteri Jutarnjeg lista su u Zemljakovoj ulici danas neslužbeno doznali da muškarac je žrtvu sačekao kod lifta u prizemlju i na mjestu ubio hicem iz vatrenog oružja, a nakon toga je ušao u Škodu i presudio sebi hicem u glavu iz istog oružja.

Ubijena žena je V. B. (60) koja je i živjela u zgradi. Muškarac koji je presudio njoj pa sebi je J. B. (71) iz Velikog Trgovišća, a što je bio povod ubojstvu i samoubojstvu policija tek treba ustanoviti.

image

Očevid u Novom Zagrebu

Marko Todorov/Cropix
image

Očevid u Novom Zagrebu

Marko Todorov/Cropix

- Mislim da sam čula neki udarac, a možda je i bio pucanj, ali imala sam jako pojačanu televiziju pa ne mogu sa sigurnošću reći. Na kraju nije dugo prošlo da mi je policija zvonila na vrata i pitala me jesam li čula pucanj. Mislim da su zvonili svima u stubištu. Zamislite, ubojica je našu susjedu ubio ispred lifta i ostavio... Prestrašno i preužasno. Neko vrijeme već tog čovjeka, za kojeg pričaju po ulici da joj je presudio, nisam vidjela, a niti nju o njemu ništa pitala nisam jer nije niti pristojno. Ne znam niti jesu li bili u vezi ili samo prijatelji. Ona je bila divna osoba, ali kao da je proteklih mjeseci živjela u nekoj patnji te je djelovala tužno - kaže za Jutarnji jedna susjeda.

image

Očevid u Novom Zagrebu

Marko Todorov/Cropix
image

Očevid u Novom Zagrebu

Marko Todorov/Cropix
image

Očevid u Novom Zagrebu

Marko Todorov/Cropix

Druga susjeda kaže da je taj čovjek s kojim je susjeda bila u vezi, došao nešto prije 15 sati autom pred zgradu te ušao unutra.

- Je li on nju dočekao na ulazu u zgradu ili dok je izlazila iz stana, ne znam. Šokirana sam. Njega duže nismo vidjeli, ali smo čuli da je 23. kolovoza već bio prijavljen za obiteljsko nasilje i da ga je upravo naša draga susjeda prijavila jer više s njime nije mogla od maltretiranja - dodala je druga susjeda pokojne žene.

image

Očevid u Novom Zagrebu

Marko Todorov/Cropix
image

Očevid u Novom Zagrebu

Marko Todorov/Cropix

A kako doznajemo nastavno na izjavu jedne od susjeda, oštećena V.B. bila je u kratkoj vezi sa 71-godišnjakom, međutim, nakon prekida čini se da ju je nastavio uhoditi i maltretirati.

A kad više nije mogla s njim izaći na kraj, zadnjeg tjedna kolovoza ga je prijavila policiji nakon što se opetovano pojavio u njezinom kafiću na tržnici na Kustošiji.

Zagrebačka policija je, kako neslužbeno doznajemo, odmah reagirala i uhitila umirovljenika zbog sumnje u kazneno djelo prijetnje smrću.

image

Očevid u Novom Zagrebu

Marko Todorov/Cropix

Potom je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a Općinsko državno odvjetništvo je za njega, nakon što je iznio obranu, predložilo određivanje istražnog zatvora.

Međutim, dežurni sudac istrage Županijskog suda je u tome slučaju odlučio, najvjerojatnije najviše zbog njegove životne dobi, da će mjere opreza zabrane približavanja biti dovoljne tako da ga nije poslao u Remetinec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 11:40