STRAŠAN ZLOČIN

Policiji se predao i treći napadač na zaštitara

Nakon istraživanja će prva dvojica vjerojatno biti kazneno prijavljeni za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim ishodom

Mjesto zločina

 

 Marko Todorov/Cropix

Dok se čekaju rezultati obdukcije sa Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku brutalno pretučenog na smrt zaštitara Hrvoja Zanatića (40), dvojica napadača su se sinoć sama prijavila policiji, dok je treći ušetao u policijsku postaju jutros!

Svima je tako, s odmakom vremena, proradila "savjest" praćena strahom s obzirom na to da se Zanatićev cijeli Kozari bok digao na noge u potrazi za huliganima koji su, prema dostupnim informacijama, ostrašćeni pripadnici Bad Blue Boysa. Jedan od njih je, kako doznajemo, stari policijski znanac.

Za razliku od prve dvojice napadača starih 22 i 23 godine koji su, ako je suditi prema snimkama videonadzora, divljački mlatili zaštitara, treći koji ima 34 godine, bio je "samo" prisutan bez da je išta pokušao spriječiti.

Danas će sva trojica biti ispitana na policiji te će im biti uručene pouke o pravima sa svime za što ih se sumnjiči, nakon čega će ih policija predati pritvorskom nadzorniku odakle će ih voditi na ispitivanje u prostorije nadležnog državnog odvjetništva. Tužiteljstvo će nakon svega "izvagati" hoće li potom od suca istrage tražiti za nekog od osumnjičenih jednomjesečni istražni zatvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 02:56