PRENOĆIO NA POLICIJI

Policija objavila detalje: Muškarac (35) ispalio signalnu raketu s mula i izazvao požar

Osumnjičeni za požar je predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu, a njegova daljnja sudbina ovisi o šibenskom tužiteljstvu

Požar na Kornatima

 Morski.hr

Kad je 5. kolovoza u 19.58 sati izbio požar na Kornatima, točnije na otoku Kornat, svima je pao mrak na oči te su navrla opetovana sjećanja na kornatsku tragediju uoči 17. obljetnice u kojoj su vatrogasci izgubili živote.

Krivac za taj požar s početka ovog tjedna je, kako je pokazalo policijsko istraživanje, 35-godišnjak koji je na kraju kazneno prijavljen za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

On je, kako su rekonstruirali istražitelji, s mula u uvali Opat na Kornatu ispred obližnjeg ugostiteljskog objekta, ispalio ručnu signalnu raketu s padobranom za signaliziranje opasnosti ili nevolje na moru u smjeru istoka otoka Kornat.

- Tom je prilikom signalna raketa pala na područje obraslo travom i niskim raslinjem i pritom otvorenim plamenom izazvala požar trave i niskog raslinja, a uslijed čega je došlo do širenja požara u svim smjerovima, kao i u smjeru obližnjeg ugostiteljskom objekta gdje se nalazilo oko 80-ak gostiju te oko 40 brodova i jedrilica. Širenje požara u pravcu ugostiteljskog objekta u uvali Opat je spriječeno brzom intervencijom DVD Tisno, kao i osoblja i gostiju obližnjeg ugostiteljskog objekta, a tijekom požara izgorjela površina od oko 5000 m2 trave i niskog raslinja - kažu iz PU šibensko kninske, navodeći da je navedenim potezom osumnjičeni doveo u opasnost živote i imovinu veće opsega.

Isti se trenutno nalazi kod pritvorskog nadzornika, gdje je predan uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, a nakon što bude danas ispitan u prostorijama tužiteljstva, ostaje za vidjeti hoće li za njega biti zatražen istražni zatvor ili će biti pušten uz mjere opreza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. kolovoz 2024 13:21