‘NIJE KRIV‘

Podravac (27) optužen da je uzgajao marihuanu, sud ga oslobodio, u DORH-u dobili slom živaca: ‘Pa pogledajte što smo mu našli!‘

Uz kuću i u njoj, policija je osim 207 stabljika indijske konoplje, pronašla i drobillicu, vagu, kalendar sadnje te 12 g marihuane

ilustracija

 /Policija

Oslobađajuća presuda kojom je 27-godišnji Podravac, žitelj Javorovca nadomak Novigrada Podravskog oslobođen krivnje da je neovlašteno proizvodio i prometovao drogom, za razliku od optuženog koprivničkom tužiteljstvu nije sjela.

Po primitku presude u pisanom obliku i detaljnim obrazloženjem, tužiteljstvo je 2. kolovoza podnijelo žalbu i to zbog, kako su naveli, pogrešno utvrđenih činjenica.

image

ilustracija

Pu Istarska/

- Državno odvjetništvo smatra da je sud pogrešno oslobodio okrivljenika optužbe jer je u postupku nesporno utvrđeno da je, uz druge okolnosti utvrđene u odnosu na okrivljenika, na zemljištu uz kuću okrivljenika uzgojeno 207 stabljika indijske konoplje, kao i da je okrivljenik u kući držao drobilicu, digitalnu vagu i kalendar sadnje marihuane - ističu iz Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici.

A optužnica je 27-godišnjaka teretila da je tijekom 2020. godine na zemljištu uz svoju kuću u Javorovcu, u cilju proizvodnje i prodaje droge marihuane posijao sjemenke indijske konoplje i uzgojio 207 stabljika. U kući je, pak, držao 12 grama marihuane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. kolovoz 2024 00:04