MJEŠTANI U STRAHU

‘Ovo je jedino mjesto na magistrali koje nema pješački!‘: Nova teška nesreća, majku i curicu odvezla Hitna

Oko platane često sjede mještani i turisti. Srećom, nije ih bilo u strašnom trenutku kad se upravo ondje zabio automobil

Prometna nesreća u Trstenom

 Snimio čitatelj

Nakon prometne nesreće u Trstenom, naselju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u kojoj su stradale majka i kći, prvo se mislilo da je automobil udario u spomenik braniteljima, no to je sad opovrgnula čitateljica koja nam se javila i poslala fotografije s mjesta sudara.

- Živim malo iznad magistrale u centru sela Trstenog s pogledom na 600-godišnju botaničku legendu - platanu. U nedjelju oko 18 sati čula sam prasak i lom stakla. Ispod platane zastrašujuć prizor. Osobni automobil zabijen u betonski zidić oko platane, gdje često sjede mještani i turisti, srećom, ne i u tom strašnom trenutku... Skršene tabla o platani i javna svjetiljka.

image

Prometna nesreća u Trstenom

Snimio čitatelj
image

Prometna nesreća u Trstenom

Snimio čitatelj

Hitna pomoć odvezla je majku i maloljetnu djevojčicu. Vozač možda nije bio ni svjestan naselja koje se pojavljuje iza oštrog zavoja.

Već godinama živimo u konstantnom strahu jer automobili iz pravca Dubrovnika prema Splitu jure velikom brzinom, a Trsteno je jedino mjesto na Jadranskoj magistrali koje nema pješački prijelaz. Jedini način prelaska magistrale je pretrčavanje, što je možda i uzrokovalo ovu nesreću jer se ne zna uzrok zašto je vozač izgubio kontrolu nad vozilom.

Osim toga, prometne oznake na ulazu u selo zbunjujuće su i nedostatne. Zadnja oznaka za ograničenje brzine je 80, postoji vidljiv znak za divlje svinje i sasvim neuočljiv znak za školu zakriven raslinjem.

Mještani godinama zahtijevaju pješački prijelaz, postavljanje kamere, semafora, ograničenja brzine ili bilo čega što će smanjiti svakodnevnu ugrozu i stres. No ništa se ne događa. Možda je ovo zadnje upozorenje pred veću tragediju - ističe čitateljica.

image

Prometna nesreća u Trstenom

Snimio čitatelj
image

Prometna nesreća u Trstenom

Snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. kolovoz 2024 19:15