PREKID JOJ NIJE SJEO

Ostavljena Đurđica (65) od poduzetnika pokušala iznuditi stan: ‘Ne želiš dogovor? Eto mene tvojoj kući. Sve ću joj reći‘

Nakon što je poduzetnik ženu prijavio policiji, optužena je: ‘Ništa joj nisam obećao, a kamoli stan. Svjesno se upustila u vezu...‘

Ilustracija

 CROPIX

"Bilo koja tužba s moje ili tvoje strane ide u paketu s novinarima. 13 godina ne možeš sakriti. Ti izaberi. Nećeš se dogovarati? Ja ću onda po svom. Ne želiš dogovor? Eto mene kući. Sve ću poduzeti da i tvoji znaju istinu. Svi", napisala je jednom riječkom poduzetniku rođena Karlovčanka Đurđica F. (65) nakon što joj je priopćio da je njihovom ljubovanju kraj.

Ujedno ga je zvala i telefonski ali mu je nastavila i pisati navodeći da joj mora kupiti jednosobni stan kako bi je zbrinuo ili da će mu doći na vrata kuće i priopćiti njegovoj ženi i obitelj te poslovnim partnerima ali i medijima sve činjenice njihova odnosa.

Poduzetnik se, stoga, ovog lipnja obratio za pomoć policiji koja je ženu privela i kazneno prijavila za pokušaj iznude iznosa većeg od 7900 eura. Na kraju je tužiteljstvo 65-godišnjakinji, gdje se branila šutnjom, odredilo mjere opreza jer smatraju da je osumnjičena pokazala veliku upornost kroz veliku količinu SMS poruka i telefonskih poziva koje mu je uputila.

- Bili smo u vezi od 2016. do svibnja 2024. kada sam odlučio prekinuti. Tijekom veze sam joj financijski pomagao kao i njezinom djetetu. Ona zna da imam firmu koja dobro posluje i da sam situiran. A kad sam se odlučio na prekid, počela mi je slati poruke da joj kupim jednosobni stan ili da će mi sve reći ženi. A kako imam široki krug prijatelja prijetila je da će sve s tim upoznati. Njezine su prijetnje bile sve učestalije pa sam ju prijavio policiji. Bilo me je strah da moja obitelj ne dozna. Ona se svjesno upustila u vezu i znala je za brak. No nikada joj nisam govorio o kupnji bilo kakvih stanova a kamoli joj išta obećavao. Čak i u trenutku dok sam podnosio kaznenu prijavu me zvala i slala poruke – opisao je oštećeni muškarac istražiteljima.

Idući je na potezu Općinski sud gdje je protiv osumnjičene stigla optužnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 14:05