PONOVNO ZGRIJEŠIO

Odslužio kaznu zbog pijanstva i smrti u prometu, nakon 11 dana prekršio mjeru i opet sjeo za volan

Josip Strpić (31) odslužio je 3 i pol godine jer je sa 1,67 promila skrivio frontalni sudar u kojem je poginuo otac dvoje djece

Prometna u Vodicama

 Antena Zadar/

Točno 11 dana nakon što je izašao iz zatvora gdje je služio tri i pol godine zatvorske kazne zbog prometne nesreće koju je u ljeto 2017. skrivio pijan u vodičkom kraju i pritom usmrtio Zagrepčanina Marina J.(37), Biograđanin Josip Strpić (31) ponovno se našao u problemu. I ponovno je zbog prometnog grijeha prema njemu policija postupala. Ali ovoga puta jer je prekršio sudsku mjeru četverogodišnje zabrane upravljanja motornim vozilima koja mu je bila izrečena u sklopu pravomoćne presude te je počela teći po završetku odsluženja sankcije i na snazi je sve do ožujka 2028. godine.

Bilo je to 5.travnja ove godine oko 10.40 sati u Ulici Put Solina u Biogradu na Moru kada ga je, na njegov šok, u bijelom VW Golfu zaustavila policija. Kazneno su ga odmah prijavili za kršenje članka 311. st 2. odnosno za neizvršavanje sudske odluke, a kako je ovih dana protiv njega i zadarsko tužiteljstvo radi toga podignulo optužnicu u istoj traže da se Strpića ponovno pošalje u zatvor na pola godine "jer na istog nije utjecala izdržana kazna zatvora u smislu specijalne prevencije" a zaključuju i da očito "nije spreman svoje ponašanje uskladiti sa društvenim normama".

A tragedija zbog koje je zavio u crno jednu obitelj i u kojoj je dvoje djece ostalo bez oca, dogodila se prije sedam godina 4. kolovoza u 18.30 sati. Prema optužnici šibenskog tužiteljstva, Strpića se teretilo da je postupio protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer je sjeo za volan Mercedesa sa 1,67 promila te se vozio brzinom od 145 km/h kolnikom stare magistrale prema Vodicama.

Brzinu nije prilagodio svladavanju nepreglednog desnog zavoja kao ni ulasku u raskrižje pa je neposredno ispred raskrižja sa državnom cestom D-8 izgubio kontrolu nad upravljačem te prešao na suprotni kolnički trak kojim je u tome trenutku nailazio drugi Mercedes sa dvije osobe u vozilu i koji je odbačen na kameno-zemljanu površinu. U frontalnom sudaru dva vozila život je izgubio 37-godišnji Marin J., dok je njegova supruga s teškim ozljedama opasnima po život hospitalizirana. U Strpićevu autu su, pak, bile dvije djevojke koje su za razliku od njega koji je bio lakše ozlijeđen, pretrpjele teške ozljede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. kolovoz 2024 09:01