DRAMA U SLAVONIJI

Novi napad: Nakon što je izrešetan auto sportskog direktora, noćas fizički napadnut glavni skaut NK Osijek!

Freemana su napala dvojica mladića i zadala mu 1-2 dva udarca šakom, nakon čega su pobjegli

Propucani automobil koji koristi sportski direktor NK Osijek Jose Boto; Jamie Freeman

 Vlado Kos/CROPIX; NK Osijek

Jamie Freeman, glavni skaut NK Osijek, fizički je napadnut u noći sa srijede na četvrtak oko 1,30 sati.

Iz PU osječko-baranjske dobili smo preliminarnu informaciju kako je u to vrijeme napadnut 25-godišnji strani državljanin, a prema našim informacijama iz drugog izvora, riječ je upravo o mladom Britancu, koji je u Osijek stigao prije nekoliko mjeseci na poziciju glavnog klupskog skauta i prvog pomoćnika sportskog direktora Josea Bota.

Freemana su napala dvojica mladića i zadala mu 1-2 dva udarca šakom, nakon čega su pobjegli, a policija je potvrdila da je zadobio i udarce palicom.

Mladi Osijekov glavni skaut potom je nazvao policiju i potražio pomoć u bolnici, gdje su mu, kako doznajemo, utvrđene lakše ozljede. Tko su napadači i što je motiv napada još se ne zna, ali naravno da se odmah počelo špekulirati da bi to moglo biti povezano sa situacijom od prije dva tjedna, kada je hicima iz vatrenog oružja propucan službeni automobil Josea Bota.

Dario Premec, zamjenik načelnika PU osječko baranjske na konferenciji za novinare je govorio o noćašnjem napadu.

- Jutros smo od djelatnika nogometnog kluba, 25-godišnjeg stranog državljanina zaprimili dojavu da su ga noćas iza 1.30 na području Osijeka tjelesno napale dvije nepoznate osobe. Zadobio je udarce rukama i palicom po tijelu. Policijski službenici su odmah izašli na adresu i prevezli ga u KBC Osijek. nakon pregleda je utvrđeno da ima lakše tjelesne ozljede. Provodi se kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja. U ovom trenutku ne možemo reći povezuje li se ovaj događaj s onim od 28. svibnja kada smo imali dojavu o propucanom vozilu koje koristi djelatnik nogometnog kluba ali naravno da ćemo istragu usmjeriti između ostalog i u tom smjeru, rekao je Premec i dodao da su Osijek i Osječko-baranjska županija sigurni bez obzira na ovakve pojedinačne događaje.

- Ove godine smo zabilježili samo pokušaje ubojstva, nije bilo ubojstava. Sva kaznena djela smo riješili osim jednog razbojništva, dodao je.

Novinari su pitali Premeca je li oštećeni rekao nešto o napadačima ili razlogu napada.

- Razlog napada ne zna ni sam. Dvije su osobe bile, njemu nepoznate osobe. Nisu bili maskirani ali ne možemo točno reći kakva im je bila odjeća kako ne bismo ugrozili istragu, rekao je Premec, koji nije mogao potvrditi ni je li riječ o mlađim ili starijim osobama.

- Oštećeni nije mogao razaznati ni dob osoba jer je bio to jedan kraći napad..., rekao je.

Premec je dodao da se napad dogodio u blizini stadiona.

Apelirao je na građane i medije koji imaju bilo kakvih informacija o ovom događaju, kao i o onom 28.5., da se anonimno mogu obratiti policiji.

Govoreći o istrazi propucanog automobila, Premec kaže da policija još nema počinitelja.

- Obavljeno je nekoliko desetaka razgovora, pregledavamo sve dostupne video nadzore, radimo određene policijske poslove o kojima ne mogu javno govoriti... Nadam se da ćemo vas brzo izvijestiti o počiniteljima ovih kaznenih djela, kaže Premec.

image

Jamie Freeman

NK Osijek/

Priopćenje NK Osijeka

Dakako da smo svi u Klubu zgroženi zbog ovoga incidenta i fizičkog napada na našeg djelatnika. Ono što trenutno možemo reći je da surađujemo s nadležnim tijelima i svakako očekujemo žurnu identifikaciju napadača.

Navijači ogorčeni događanjima

Na Facebook stranici ‘Bijelo plava birtija‘ brojni navijači komentiraju i osuđuju najnoviji izgred, izražavaju podršku Jamieu Freemanu i traže reakciju nadležnih institucija.

- Nadam da u našem gradu postoje institucije dorasle ovoj problematici jer ovo nije slučajno i vodi nas na kartu kriminalnog miljea, istaknuo je jedan od navijača.

- To nikome ne treba. Što treba, da idemo na stadion gledati utakmice sa strahom?, poručili su, uz ostalo, navijači na Facebook stranici ‘Bijelo-plava birtija‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. rujan 2024 08:03