JUTARNJA PLJAČKA

Nestvarne scene u Zagorju: Pljačkaši raznijeli bankomat u Oroslavju, novac se razletio po cesti

Novac koji je završio na cesti bio je kemijski zaštićen

Eksplozija bankomata u oroslavju

 Facebook/Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija

U ranojutarnjim satima utorka, preciznije oko 3.30 sati, nepoznati su počinitelji raznijeli bankomat u Oroslavju u Ulici Milana Prpića.

Bankomat se kod robne kuće Oro, a fotografije novca koji se raspršio po okolnoj cesti objavljene su na Facebooku u grupi Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija.

Policijski očevid je u tijeku, nakon čega će se utvrditi točna šteta i jesu li počinitelji uspjeli u naumu i odnijeli novac koji je kemijski zaštićen. Policija intenzivno traga za njima, prenosi Zagorje International.

– Prvo sam oko 2:50 čuo da netko ulazi u auto. Mislio sam da su neki klinci ili strani radnici jer nisam razumio što pričaju, nakon čega se čulo škripanje guma. Nešto kasnije, oko 3:30, čuo se prasak, nakon čega su lopovi otišli. Bilo ih je 3-4, jedan je stražario, susjedi i ja smo gledali s prozora – rekao je očevidac za portal Zagorje International.

Novac koji je završio na cesti bio je kemijski zaštićen. Radi se, naime, o sigurnosnom sustavu, koji se aktivira u pokušaju pljačke bankomata, uslijed čega se novčanice pofarbaju bojom te postaju naiskoristive.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. rujan 2024 11:54