PALEŽ I NAPAD NA POLICIJU

Mještani o ubijenom napadaču iz Tovarnika: ‘Strašno, othraniš svoje dijete i moraš ga se bojati...‘

U jednoj od zapaljenih kuća živjeli su napadačevi roditelji, koji su u trenutku kada je požar buknuo bili odsutni

Ilustracija

 Robert Fajt/Cropix

Nakon što je u petak navečer muškarac iz Tovarnika zapalio dvije kuće, a potom nožem napao policajca, nakon čega ga je drugi policajac ustrijelio i ubio, za Dnevnik.hr su progovorili mještani mirnog slavonskog mjesta.

"Strašno. Čula sam pucnjeve, samo nisam znala da su pucnjevi, mislila sam da su petarde. Čujemo poslije pucnjava, stvarno sam šokirana", rekla je Marija Jatić.

"Ja sam čuo tri pucnja, znaci pištolja. Što je bio povod, nemam pojma", rekao je mještanin Denis.

"Ja sam sinoć sjedio ovdje do 20:05 i primjetio sam neku vatru iz prve kuće i nije prošlo 15 minuta, a pojavio se plamen iz druge kuće. Ne znamo što se događa, bili su vatrogasci i policija", rekao je Alen Jatić.

U jednoj od zapaljenih kuća živjeli su napadačevi roditelji, koji su u trenutku kada je požar buknuo bili odsutni.

"Ovo je danas strašno, othraniš svoje dijete i moraš ga se bojati. Tuga i jad. I ne daj Bože nikome, nikome", rekla je susjeda Milica.

"Jadni, svi su jadni, i roditelji i oni i on nesretnik što je to uradio. Neka nas Bog sve čuva", rekla je Julka.

Mještani ovakav scenarij koji je priredio njihov poznanik i susjed nisu očekivali.

"Pametan dečko. Ima kćerkicu i suprugu je imao i ne znam eto što se dogodilo. Roditelji su ovdje šetali svaku večer, pozdrave, jako lijepa obitelj. Ne znam što mu se dogodilo", dodao je Jatić.

Nakon incidenta koji je doveo do ranjavanja policajca, ali i smrti napadača - reagirao je i sindikat policije. Ističu koliko je nužno da službenici budu adekvatno opremljeni. Apeliraju na strože kazne koje bi povećale prevenciju napada na policijske službenike koji obavljaju svoj posao.

Napadač je s prostrijelnim ranama prebačen u vukovarsku bolnicu gdje je kasnije preminuo.

"S teškim tjelesnim ozljedama opasnim po život je došao, utvrđene su radiološkom obradom ovdje u ustanovi. Unatoč svim primjenjenim mjerama on je oko 3:40 noćas nažalost preminuo", rekao je Nenad Ćekić, kirurg.

Liječnička pomoć je pružena i ozlijeđenim policajcu.

O incidentu je reporter Dnevnika Nove TV Tin Kovačić razgovarao i s načelnikom Tovarnika Anđelkom Dobročincem.

"To je nešto na što se ne možete pripremiti. Vidim da se događaju u svijetu tako neke okolnosti, ali kada vam se dogodi ovdje, neočekivano je. To je osoba koja je do nedavmo bila dio naše zajednice. Znamo se, malo je mjesto, u nekim trenutcima smo bili povezani, školski i kasnije, jednostavno mogu samo izraziti sućut obitelji. To je jedna jako fina obitelj i on kao osoba nije odavao dojam da bi moglo ovako završiti. Pitanje je sad zašto i kako, mi smo svi iznenađeni. Smatram da bi ovakve slučajeve trebalo istražiti kako se ne bi ponavljali", poručio je Dobročinac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 19:53