PROPALA MU ZARADA

Indijac iz Italije došao u Zagreb pa krijumčario ljude koji su prešli Savu: Nagodio se s tužiteljstvom

Nakon plaćenih 7000 eura kazne, indijski je državljanin pušten iz pritvora, uhvaćen na A3 sa 8 migranata stiglih preko Save

ilustracija

 Robert Fajt/Cropix

Mislio je da će dodatno zaraditi, a na kraju je uhićen, kažnjen i paprenu kaznu veću od planirane zarade, morao je na kraju platiti on. Riječ je o državljaninu Indije koji se prošlog tjedna nagodio s tužiteljstvom pred Općinskim sudom, a koje ga je optužilo za krijumčarenje ljudi nakon što je proljetos zatečen u ilegalnom prijevozu migranata. Pa je tako Singh P. (45), koji inače prebiva u Italiji, pristao na uvjetnu kaznu od godine dana zatvora s petogodišnjim rokom kušnje, ali i na novčanu sankciju od 175 prosječnih dnevnih dohodaka što u njegovu slučaju iznosi 7000 eura.

U istražnom zatvoru proveo je nešto više od tri mjeseca te je pušten na slobodu čim je sudu dostavio potvrdu o plaćanju dosuđene kazne.

Prema presudi Indijac je proglašen krivim jer je 29. travnja došao iz Italije u Zagreb s ciljem prevoženja ilegalnih migranata za novčanu naknadu. U dogovoru s nepoznatim osobama zaputio se na područje mjesta Pričac uz rijeku Savu gdje je preuzeo Ford Tranzit te potom krenuo za Zagreb sa osam migranata bez dokumenata (državljanima Nepala, Pakistana i Šri Lanke), a koji su u Hrvatsku ušli ilegalno preko Save.

No planove o zaradi pomrsilo im je budno oko policije, točnije policajci postaje policije Stara Gradiška na autocesti A3 kod odmorišta Dragalić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 14:16