DETALJI TRAGEDIJE U NOVOM SADU

Čitava obitelj izgorila u stravičnom požaru: Dijete koje je tek napunilo dvije godine pronašli su u majčinom naručju

Djeca u dobi od dvije, četiri, pet i sedam godina ugušila su se od dima, s roditeljima su spavali u jednoj prostoriji kuće

Novi Sad

 Društvene mreže

U požaru koji je noćas izbio oko 2 sata u novosadskom naselju Salajka, na uglu ulica Đorđa Dere i Davida Rackovića, tragično je stradala šestočlana obitelj. Danijel A. i Maja S. ugušili su se od dima zajedno sa svojih četvero mloljetne djece u dobi od 2, 4, 5 i 7 godina.

Svih šestoro smrtno stradalih spavali su u jednoj prostoriji kuće i prema prvim informacijama uzrok smrti je gušenje, prenosi Blic.

Kako saznaje Blic, najmlađe dijete napunilo je 17. kolovoza dvije godine.

- Ona je nađena u majčinom naručju nakon požara - rekli su očevici za Blic.

Pripadnici Uprave za izvanredne situacije te devet vatrogasaca sa dva vozila, ugasili su požar, a policija i javni tužitelj obavili su očevid mjestu tagedije.

Sumnja se da je požar izazvao skuter koji je bio priključen na elektromrežu. Srpski mediji objavili su prve fotografije s mjesta požara u kojoj je život izgubila cijela obitelj.

image

Požar u Novom Sadu

/Telegraf.rs

Otac majke koja je izgubila život, prvi je susjed obitelji. Pokušao je uz pomoć drugog susjeda spasiti obitelj iz zapaljene kuće, ali nisu uspjeli, vatra je bila velika.

Sjekirom i macolom su pokušavali probiti zid kako bi obitelj izbavili iz buktinje, ali nažalost, šestočlanoj obitelji nije bilo spasa.

- Tijela nastradalih prenesena su u Centar za sudsku medicinu, radi obdukcije, a pripadnici Ministarstva unutrnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti tragičnog događaja - rekao je ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.

- Video sam da gori, počeo sam ih dozivati, ali nisu me čuli - ispričao je prvi susjed obitelji u naselju Salajka, jednom od najstarijih kvartova u Novom Sadu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:23