POČELO MU SUĐENJE

Bivši policajac i zvijezda TV serije ‘Krim tim 2‘ u sudnici izveo show, svjedočio poduzetnik: Tražio je 100.000 eura

Optužen je da je s dvojicom bivših policajaca pokušavao iznuditi zaprešićkog poduzetnika za 100 tisuća eura

Leon Lučić (arhiva)

 Robert Fajt/CROPIX

Nakon četiri i pol godine, koliko je prošlo od uhićenja Leona Lučića, bivšeg policajca i zvijezde serije “Krim tim 2”, u četvrtak je počelo suđenje. Našao se na optuženičkoj klupi zbog sumnje da je s dvojicom bivših policajaca pokušavao iznuditi Marija Dražića, zaprešićkog poduzetnika za 100 tisuća eura, prenosi Net.hr.

Lučić u četvrtak nije iznosio nikakvu obranu, ali tijekom cijelog suđenja imao je zatvorene oči, često zijevao, istezao se, vrpoljio na stolcu i nervozno okretao glavom. Sve se odvijalo u siječnju 2020. godine, a sumnja se da je Lučić iznudu osmislio s bivšim specijalcem Darkom Purgarom. Zaprešićki poduzetnik o svemu je obavijestio policiju pomoću koje je bila pripremljena klopka.

- Predstavljao se lažno kao policija, da on ima neke dokaze protiv mene, da će me strpat‘ u zatvor, da će mi upoznat‘ obitelj ako ne donesem sto tisuća eura - ispričao je na sudu poduzetnik Mario Dražić, kako javlja Net.hr.

Mjesto susreta u 2020. bila je autocesta kod Draganića. Na kraju je izbila tučnjava, nakon koje su svi završili u bolnici, neki s teškim ozljedama. Lučić je tada s modricama na glavi bio priveden pred sud, šaljući poljupce i vrijeđajući novinare.

Zbog kaznenog djela iznude prijeti mu do 12 godina zatvora, a za nanošenje teških tjelesnih ozljeda još pet. O cijeloj operaciji iznude inače postoji snimka i SMS poruke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 22:46