POČINIO KAZNENO DJELO

Muškarac (55) iz mora kod otoka Pašmana izvadio tri periske, uhićen je

Policija podsjeća građane i turiste da je periska (pinna nobilis) strogo zaštićena te je njezino vađenje i posjedovanje zabranjeno

Periska (ilustrativna fotografija)

 Bozidar Vukicevic/CROPIX

Tri primjerka strogo zaštićene školjke periske policija je u utorak poslijepodne pronašla na plovilu kojim je u uvali Ždrelac kod otoka Pašmana upravljao hrvatski državljanin (55), za kojeg je utvrđeno da je periske izvadio iz mora, uhićen je i odveden u policiju.

Muškarac je uhićen i doveden u prostorije policije gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Pronađene školjke su mu oduzete, priopćila je u srijedu Policijska uprava zadarska.

Protiv muškarca slijedi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Uništavanje zaštićenih dijelova prirode, iz domene kaznenih djela protiv okoliša.

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar postupali su po zaprimljenoj dojavi te u uvali Ždrelac zatekli plovilo na kojem su uočili tri jedinke strogo zaštićene školjke periske. Utvrđeno je da je plovilom upravljao 55-godišnji hrvatski državljanin, koji je prethodno iz mora izvadio jedinke plemenitih periski.

Policija podsjeća građane i turiste da je periska (pinna nobilis) strogo zaštićena školjka te je njezino vađenje i posjedovanje zabranjeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:58