Mia Kovačić

‘Životinje su čista ljubav i dobro, te bismo se tako trebali i mi ponašati‘

Njen mačak Spock ne ide na put jer to ne voli, pa je za vrijeme dok nje nema on u hotelu za mačke

Mia Kovačić

 Vedran Peteh/Cropix

Mia Kovačić poznata je voditeljica, koja je zaštitno lice emisije ‘IN magazin‘ Nove TV.

Predstavite nam svojeg ljubimca.

On je Spock i ovo je sve njegov život, a mi smo samo pomoćno osoblje. Ima četiri i pol godine, a nekih četiri godine je u obitelji Kovačić. Moja sestra Karla i njezin pas Dream su ga pronašli i spasili iz one velike zagrebačke poplave. To je bila ljubav na prvi pogled, jednostavno nas je on pronašao.

Jeste li ikada s njim išli na odmor?

Gospodin ide u Royal Cat hotel kada dođu godišnji odmori. Po prirodi je jako plašljiv i ne voli baš promijene pa kad se svi razbježimo po morima, njega čuvaju u hotelu. Teta Mirjana i druge tete čuvalice ga jako vole i jedva čekaju da im dođe. Svaki put se zaljubi u neku macu.

On, dakle, ne putuje...

Spocku je sve stres, naprosto je takav karakter. Ne izlažemo ga putovanjima jer sam shvatila da mu to zaista ne paše. Zato ide u hotel za mačke u kojem ga cijelo vrijeme možemo gledati što radi. U njegovom je ‘apartmanu‘, naime, kamera.

Što biste poručili onima koji odu na more, a životinje izbace na ulicu i zaborave na njihovo postojanje?

Meni je to stravično i nepojmljivo i za svaku osudu. Životinje su čista ljubav i dobro, te bismo se tako trebali i mi ponašati. Trebali bismo štošta naučiti od tih divnih bića. Nema osobe koja je loše volje u društvu životinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 15:08