PRIJATELJI

Domaći tekstopisac sa svojim psom uvijek ide na put: ‘Ako ga budemo morali ostaviti, ide kod mojih na selo‘

Njihov prvi izlet bio je u Samobor, gdje se Paco prestrašio kad je prvi put vidio konja na izletištu

Denis i Paco

 Privatni album

Denis Špičić - Nisde glavni je singer songwriter grupe Detective Jones. Osim pjesama za Detective Jones, piše i za druge izvođače/ice (Natali Dizdar, Ivana Kindl...) te objavljuje poeziju i kratke priče. Živi s djevojkom Marinom i psom Pacom u Zagrebu.

Predstavite nam svojeg ljubimca.

- Paco aka Pakula aka Pakoštane. On je mješanac od dvije i pol godine, klupko ljubavi koje je teško otprilike 23 kilograma, udomljeno iz azila. Dijelimo život i nepostojeći osobni prostor zadnje dvije godine.

Jeste li ikad s njim išli na odmor?

- Putujemo autom nekoliko puta godišnje na Pag.

image

Paco uživa u moru

Privatni album

Kako je prošlo putovanje?

- Pripreme za putovanje ga čine nervoznim jer smo mi nervozni prije putovanja, ali na putu nikad nije bilo problema. Pri putovanju na Pag izbjegavamo trajekt jer se unervozi u velikoj gužvi i teško ga je hendlati. Prvo probno putovanje bilo je izlet u Samobor. Prestrašio se kad je prvi put vidio konja na izletištu.

Jeste li ikad psa ostavili na čuvanju nekome od prijatelja, u hotel, pansionu...?

- Dosad nije bilo potrebe da ga ostavljamo. Uvijek ide s nama. Ali kad dođe do toga, a sigurno će doći, imamo opciju da ga ostavimo kod mojih na selu gdje i inače voli dolaziti.

Što biste poručili onima koji odu na more, a životinje izbace na ulicu i zaborave na njihovo postojanje?

- Nadam se da će se novoizglasani zakon o napuštanju kućnih ljubimaca izvršavati revno i da će kazne biti drakonske. Također se nadam da postoji neka, ma koliko spora i stidljiva bila, karmičko - kozmička pravda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 10:03