KRZNENI GIMNASTIČAR

Upoznajte Beacona, terapeutskog zlatnog retrivera koji pomaže američkoj gimnastičkoj reprezentaciji

Ovaj čupavac voli plivanje i planinarenje, ne voli celer, ima vlastiti Instagram profil, a pravi je hit na Olimpijskim igrama u Parizu

Zlatni retriver pomaže sportašima na Olimpijskim igrama

 Screenshot/Instagram

Američka ženska gimnastička reprezentacija ponovno je na vrhu svijeta. Nakon što su se s Olimpijskih igara u Tokiju vratilie sa srebrnim medaljama oko vrata, na igrama u Parizu osvojile su zlato. Takozvane zlatne djevojke, nadimak za američki tim koji se sastoji od Simone Biles, Sunise Lee, Jordan Chiles, Jade Carey i Hezly Rivera vratile su se na vrh i osvojile ukupno osam medalja piše The Guardian.

Njihovi izvanredni nastupi možda imaju veze i s posebnim, šestim, članom ekipe, a riječ je o četiri godine starom zlatnom retriveru koji se zove Beacon. On se s gimnastičarkama druži već godinu dana, a pomaže im kod nošenja sa stresom i podizanja razine serotonina, hormona sreće.

Pas za emocionalnu podršku pojavio se i ranije ovog ljeta kako bi pomogao smiriti živce sportaša i trenera na američkim olimpijskim natjecanjima u Minneapolisu. Za vrijeme kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu, Beacon je smirivao natjecatelje prije nego je došao red za njihove nastupe, a ostao je i tješiti sportaše koji se na igre nisu kvalificirali.

Sa svojim pahuljastim krznom boje maslaca, dubokim smeđim očima poput Leonarda Cohena i službenom iskaznicom koja mu visi oko vrata i na kojoj piše "Najbolji dečko", Beacon je stekao status slavne osobe u krugovima gimnastičara i ljubitelja pasa.

Bacon je popularan i na društvenim mrežama. Olimpijska pobjednica u višeboju iz Tokija Suni Lee, čiji je put do startne linije u Parizu bio sve samo ne jednostavan, objavila je svoju sliku sa psićem. „Hvala Bogu za Beacona“, glasio je opis fotografije.

Beacon je samo jedan dio dugogodišnjeg programa mentalnog zdravlja USA Gymnastics tima. Osim terapijskih ljubimaca, inicijativa također uključuje mindfulness savjetovanja i tim terapeuta za rad sa sportašima.

image

Zlatni retriver pomaže sportašima na Olimpijskim igrama

/Screenshot Instagram

U svjetlu skandala sa seksualnim zlostavljanjem koji je uključivao timskog liječnika Larryja Nassara i Simonine značajne odluke da se povuče iz američkog tima na Olimpijskim igrama u Tokiju zbog stavljanja mentalnog zdravlja na prvo mjesto Beaconova pojava na sceni čini se kao pravi potez.

Beacon je u pratnji trenerice ritmičke gimnastike Tracey Callahan Molnar. Osim što je nježan i strpljiv s mladim sportašima koji žele nasloniti obraze na njegov meki, topli kaput, Beacon posjeduje nevjerojatnu intuiciju i empatije.

Nakon kaotičnih i dramatičnih olimpijskih kvalifikacija, tijekom kojih su tri gimnastičarke za koje se očekivalo da će činiti tim pretrpjele teške ozljede, Shilese Jones, Skye Blakely i Kayla DiCello, Beacon je proveo oko 40 minuta s njima. Kada su na putu, Molnar organizira grupe lokalnih pasa da posjete sportaše, a tijekom odmora, kada su Beacon i Molnar kod kuće u Pasadeni, on pruža svoje usluge u lokalnoj bolnici.

Ovo je drugi Traceyin zlatni retriver nakon Tulse, psa kojeg su ona i njezin pokojni suprug uzeli u svoj dom i koji je služio kao terapijski pas prije njegove smrti 2019. godine. Beacon voli plivanje i planinarenje, ne voli celer, a ima i vlastiti Instagram profil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2024 22:10