VIDEO

Kakvo prijateljstvo: Morski pas i pas svakoga se dana igraju i zajedno istražuju lagunu

Ne da jedni drugima ne smetaju, nego je kujica Lili posebno vezana za jednog od njih

Ilustracija

 Roman Ivashchenko/panthermedia/profimedia

- Da mi je biti morski pas - pjevali su nekada davno čupavci iz grupe Metak, a taj stih padne na pamet čovjeku dok gleda kopnenog psa kako pliva s morskim psima. Nitko od njih ni da trepne, reklo bi se, i nema pritom nikakve opasnosti od toga da bi ovaj kopneni svojim morskim prijateljima mogao postati zalogajčić.

Vlasnica kujice Lili, Emmanuella, živi na otoku Fakarava u Francuskoj Polineziji. Njena ljubimica je od štenećih nogu obožavala more, a njena ljubav prema plivanju nije jenjala. Ne bi to bilo ništa posebno da ne pliva u laguni koja se nalazi u blizini njihove kuće, a u kojoj prebivalište ima stotinjak morskih pasa.

Ne da jedni drugima ne smetaju, nego je Lili posebno vezana za jednog od njih. Emmanuella ga je nazvala Sharky i jasno joj je da se radi o nečemu posebnom: on svaki dan dolazi pozdraviti njenu kujicu, a onda se zajedno kupaju, igraju i otkrivaju novosti u laguni.

Premda su je neki upozorili da bi trebala biti oprezna, jer su morski psi predatori, ona je rekla kako je svjesna svega što joj njeni (brojni) pratitelji na TikToku žele reći, ali da ovi morski psi nisu opasni ni za njenu kujicu, a niti za nju.

@emmanuellelarchet When your dog has a harmless nurse shark friend, always the same🐶☮️🦈 For those we don’t know, nurse sharks are harmless, eat only dead fish ans fishsell, we live and swim peacefully with them everyday in Fakarava, even little kids. I love my dog too much to put her ine danger, as we all know in Fakarava what we can do or can not do with sharks. We have thousand of them, every specie has a different behaviour. I work to improve their image, and also work with a vet association to help the dogs of the remote islands of French Polynesia, @vetiroa_fenua You can check Lili’s life on Instagram on her page to see how much she is loved: @lilikoi_fakarava. ☮️ to all of you. #sharkanddog #shark #nurseshark #fyp #fakarava #frenchpolynesia #tahiti #fenua #pacific #pacificislands #paradise #pure #traveltiktok #sharkaddict #viral ♬ Fly Me to the Moon - MOHAMED DH
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 10:03