PUSTOLOV

Godinu dana nakon nestanka, mačak pronađen 80 kilometara od svojeg doma

Njegovi su ljudi stavili oglas na svaki stup, obavijestili lokalno sklonište, dijelili oglase na društvenim mrežama...

Ilustracija

 Paun Paunovic/Cropix

Mnogo smo puta pisali o mačkama koje su nestale iz svojeg doma i pronađene su kilometrima daleko. Ponekad toliko daleko da njihovim vlasnicima uopće nije jasno kako su tamo dospjele.

Među njima je i mačak Micah koji je nestao i njegova ga ljudska obitelj nije mogla pronaći punih 14 mjeseci. Stavili su oglas na svaki stup, obavijestili lokalno sklonište u Velikoj Britaniji, gdje žive, dijelili oglase na društvenim mrežama... Nitko im nije javio ni da ga je vidio. Žalosni, pomislili su da više nije živ.

A onda je prošli tjedan stigao poziv iz veterinarske ambulante koja je udaljena 80 kilometara od mjesta na kojem oni žive. Netko je donio mačku da joj očita mikročip, ako ga ima, pa je ustanovljeno da ima i da se radi o njihovom Micahu.

- Draga žena ga je hranila nekoliko mjeseci i kad se on dovoljno opustio da joj priđe posve blizu, ulovila ga je i odvela veterinaru da provjeri ima li čip - rekla je Micahova vlasnica za Pet Helpful.

Mačak je vrlo brzo vraćen doma i bilo je očigledno da je sretan što je među svojim ljudima. Kakve je sve avanture proživio u nešto više od godinu dana, nikad neće saznati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 12:47