PLAVI SVIJET

U cresko-lošinjskom akvatoriju viđeno čak devet beba dupina, pogledajte fotografije

Ženke će se često postaviti između broda i mladunca kako bi ga pokušale zaštititi, a ponekad će to učiniti cijela skupina
 Institut Plavi svijet

Iz Instituta Plavi svijet objavili su kako su snimili devet novorođenih mladunaca u cresko-lošinjskom akvatoriju. Neki od njih su plivali uz svoje majke, a drugi su bili u skupini koju čine njihova majka i drugi dupini.

- Ovo su predivne vijesti! Svi novorođeni dupini dobili su imena po svojim majkama, a oni su: Wilburs24, Ladas24, Durdis24, Jelenas24, Alices24, Caddys24, L_0813s24, Danys24, L_1410s24...I nadamo se susretu s još prinova do kraja ljeta - poručili su iz Instituta.

S obzirom na to da su novorođeni mladunci najosjetljivija dobna skupina i u ovom periodu dolaze na svijet, zamolili su ljude da budu oprezni i da se drže pravila ponašanja u blizini ovih dražesnih morskih sisavaca.

Pravilo je, naime, da ako se vidi majku s mladuncima, najbolje je odmah napustiti područje jer su mlade životinje posebno osjetljive na stres. Ženke će se često postaviti između broda i mladunca kako bi ga pokušale zaštititi, a ponekad će to učiniti cijela skupina.

- Ovo je siguran znak da biste trebali otići - stoji u pravilima ponašanja koja se mogu pronaći na njihovoj web stranici.

image
Institut Plavi svijet
image
Institut Plavi svijet
image
Institut Plavi svijet
image
Institut Plavi svijet
image
Institut Plavi svijet

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. kolovoz 2024 11:11