NISU GA PRIHVATILI

Neočekivani preokret: Dan nakon što je labud vraćen na Bundek, njegova ga je obitelj otjerala

Zbog nemile situacije koje se zbila, ptica je na kraju preseljena na maksimirska jezera
 Oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba

- Obiteljska idila na Bundeku nije dugo trajala - objavili su iz zagrebačkog skloništa Dumovec. Njihova se objava odnosi na mladog labuda kojeg s prekjučer vratili na to gradsko jezero nakon njegova liječenja i oporavka u Oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba. Iako se ispočetka sve činilo idilično, a to se vidi i na snimci nakon puštanja ptice, svega dan nakon dogodio se preokret.

- Čuvari Bundeka i građani dojavili su nam da obitelj odbacuje povratnika. Zbog toga je naš kolega Domagoj otišao provjeriti situaciju. Vidio je da jato izolira mladu pticu.

Kada ih je pokušao namamiti hranom, mladom labudu članovi obitelji nisu dopuštali prići. Protjerivali su ga u dio jezerca s bujnom vegetacijom. To je na neki način našem kolegi olakšalo njegovo hvatanje. Ipak morao je izuti cipele i zakoračiti u jezero. Mladog je labuda pregledao i procijenio da ga je najbolje pustiti na neko mjesto gdje će moći graditi samostalan život - objavili su i dodali da je zbog nemile situacije koje se zbila ovaj labud preseljen na maksimirska jezera.

Ovakve situacije se, nažalost, događaju. Jato labudova zna odbaciti bolesne jedinke i uvijek pri povratku oporavljene ptice u njen dom postoji rizik da je druge neće prihvatiti.

image
Oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:12