OMILJENA VIVI

Ponovno viđena ‘kraljica skokova viških voda‘: S najboljim prijateljem je surfala na valovima

Ona je jedna od dupinica koje se mogu ‘usvojiti‘ na web stranici Instituta Plavi svijet

Vivi

 Institut Plavi svijet

Ženka dupina Vivi viđena je kod Vele Luke, objavili su iz Instituta Plavi svijet. Poznata je ona po svojim spektakularnim skokovima, koji uvijek oduševe promatrače, a istraživači je viđaju od 2008. godine na području između Visa i Lastova.

- Nakon našeg nedavnog susreta s Mijom u viškom arhipelagu te Zoom kraj Oliba, nedavno smo opazili još jednog našeg dupina iz programa #usvojidupina.

Tijekom ovog susreta plivala je zajedno s Vilijem, jednim od najboljih prijatelja s kojim je često viđamo. Hranili su se iza koćarice jugozapadno od Vele Luke i surfali na valovima. Vivi je lako prepoznati po njezinoj osebujnoj peraji. Drago nam je vidjeti da je dobro - objavili su.

Vivi se najčešće viđa kako pliva sa svojim najboljim prijateljima Rudijem, Vilijem i Gretom. Oni se najviše vole zadržavati oko otoka Visa, gdje je prvi put i viđena. Lako ju je prepoznati jer ima ozljedu na leđnoj peraji. Premda dupini vole skakati iz mora, Vivi nazivaju ‘kraljicom skokova viških voda‘, jer je zaista neobuzdana što se toga tiče. Ona je jedna od dupinica koje se mogu ‘usvojiti‘ na web stranici instituta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 07:55