NIJE IŠLO

Hrvatski trojac u HSV-u bolji od Zagreba u Areni

U prvom su poluvremenu igrači Senjanina Maglajlije primili čak 19 golova, a tako se nije moglo. Na kraju su imali priliku dostići i prestići HSV, ali previše su griješili i izgubili 29-33
Zagreb, 130210.Dvorana Arena Zagreb.Rukometna utakmica Lige prvaka 7. kolo, skupina C, CO Zagreb - KopenhagenNa slici: Denis Spoljaric, Jakov Gojun, Gyula Gal.Foto: Nenad Dugi / Cropix
 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Da su kojim slučajem igrali tvrdu obranu kao u većini drugog poluvremena, rukometaši CO Zagreba pobijedili bi Hamburg. No, njemački je Bundesligaš u prvom dijelu utakmice osigurao pet velikih pogodaka prednosti i slavio 33-29 u posljednjoj utakmici u skupini C Lige prvaka.

Balić se ozlijedio

I prije utakmice praktično se znalo da će Zagrepčani završiti na trećem mjestu u skupini te ih u utorak u ždrijebu osmine finala čekaju tri drugoplasirane momčadi iz ostalih skupina. A to su velika Barcelona s kojom je Zagreb odigrao ‘tisuću’ velikih utakmica, jaki njemački Löwen i ruski Čehovski medvjedi.

- Volio bih Čehovske, no bojim se da ćemo dobiti Barcelonu, rekao je Ivano Balić nakon poraza u kojem zbog ozljede lista nije odigrao zadnju ‘četvrtinu’ utakmice. Dodao je:

- Ne znam, valjda nije ništa strašno i da ću moći igrati.

Zagrepčani su utakmicu izgubili u prvom dijelu u kojem su tri njihova bivša igrača Vori, Lacković i Duvnjak zabili 15 pogodaka, za jedan više nego svi igrači domaće momčadi zajedno. Istovremeno, prvih devet pogodaka za goste postigli su bač Zagrebovi bivši igrači. Protiv svojih kolega iz reprezentacije igrači CO Zagreba nisu napravili praktično niti jedan pravi prekršaj. A oni su takav odnos profesionalno kažnjavali. Maglajlijini i Bašićevi igrači odigrali su katastrofalno lošu obranu u prvom dijelu i primili 19 pogodaka (14-19) - toliko koliko ozbiljna momčad prima tijekom svih 60 minuta. Priznao je to i Mirza Džomba:

- Bili su bolji, mora se priznati. Loše smo igrali obranu u prvom poluvremenu i nismo ih više mogli stići. Imali smo doduše šansu, no pogriješili smo u par ključnih trenutaka.

Greške odnijele pobjedu

Bilo je zaista tako. Domaćin je u nekoliko navrata u završnici zamalo okrenuo rezultat nakon što je stigao veliki zaostatak.

Imali su ‘bijeli lavovi’ napad za izjednačenje pri 26-27 i promašili su napad. Isto se dogodilo i kod 27-28 kad je Džomba zapucao sedmerac. Kiksao je i Kiro Lazarov u sljedećem napadu i Nijemci su to znali kazniti.

Valjda će biti bolje u utakmicama osmine finala - bez obzira tko bio s druge strane - Španjolci, Nijemci ili Rusi.

Rukomet, Liga prvaka, 10. kolo:

Skupina A:

Pick Szeged – Constanta 35-25

Montpellier – Valladolid 30-30

Redoslijed: 1. Montpellier 17, 2. Čehovski Medvjedi 14, 3. Valladolid 12, 4. Constanta 9, 5. Pick Szeged 6, 6. PAOK 2

Skupina B

Redoslijed: 1. Veszprem 18, 2. Rhein-Neckar Löwen 16, 3. Kielce 9, 4. Gorenje 7, 5. Chambery 5, 6. Bosna 5

Skupina C

Zagreb CO – HSV 29-33

Handbold – Alingsas 31-26

Redoslijed: 1. Ciudad Real 20, 2. HSV 16, 3. Zagreb CO 12, 4. Handbold 8, 5. Alingsas 4, 6. Fyllingen 0

Skupina D

Kiel – Vardar 39-23

Redoslijed: 1. Kiel 17, 2. Barcelona 17, 3. Ademar Leon 11, 4. Kolding 11, 5. Vardar 3, 6. Amicitia Zürich 1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:23