DODIJELJENE NAGRADE

Blanka: I ja moram imati tulum kao Bolt

Sljedeća godina bit će posebna u Hrvatskoj atletici zbog Kontinentalnog kupa u Splitu
Zagreb, 261109.Hotel Westin, dvorana Panorama.Proglasenje najboljih hrvatskih atleticara za 2009. godinu.Na slici: s lijeva Boris Stepinac, Bojan Marinovic, Josko Vlasic, Blanka Vlasic, Sandra Perkovic, Marin Premeru, Ivan Horvat, Ines Ikic i Stipe Oreskovic.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Hrvatski atletski savez nastavio je s lijepom tradicijom u kojoj na jednome mjestu okuplja najvažnije osobe iz kraljice sportova i proglašava nabolje.

Blanka Vlašić, jasno je svima, najbolja je i u ovoj konkurenciji.

- Pomalo mi nedostaje ideja za originalnost u ovakvim prilikama, ali to je dobro - kratko je rekla Blanka prije nego što je dodala: “I od mene možete puno očekivati sljedeće godine”.

Europsko prvenstvo u Barceloni je važno jer Blanka još nema niti jednu europsku medalju, no svijet se nada skoku preko 210 centimetara. Za novi rekord važno je i na kakvoj se podlozi skače.

- Po prošlim rezultatima jasno je da mi odgovara u Stokcholmu i Zagrebu, u Londonu je ‘strava’, a ne znam kakva će biti nova podloga u Rimu. Odlične su i u Dohi i Oslu, ali tamo se skače u ranom dijelu sezone.

Blanka se javnosti obratila i u vezi s Kontinentalnim kupom, koji će se održati na Poljudu 4. i 5. rujna, a čiji su medijski pokrovitelji jučer postali EPH i Slobodna Dalmacija.

- Sigurna sam da će Splićani prepoznati veliki spektakl koji im se sprema, a ja ću poput Bolta morati napraviti veliki tulum.

No, hrvatska atletika nije samo zlatna Blanka Vlašić, tako da i ostali dobitnici zaslužuju da ih se spomene.

Najbolji atletičar je Andras Haklits, juniori Sandra Perković i Marin Premeru, nade Ines Ikić i Ivan Horvat.

Trener većine naših bacača Ivan Ivančić dobio je posebno priznanje za rezultate njegovih “pulena”, treneri godine su Bojan Marinović i Joško Vlašić, a najbolji klub je Dinamo-Zrinjevac iz Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 11:23