KOMEDIJA NA OTOKU

VIDEO: UTAKMICA NIGERIJE I ŠKOTSKE NAMJEŠTENA? Afrički vratar sam sebi zabio gol!

Nigerija je u sklopu priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu u srijedu navečer u Londonu odigrala prijateljsku utakmicu sa Škotskom. Završilo je 2:2, međutim, i prije nego što je odigrana, utakmica je izazvala sumnje zbog mogućeg namještanja.

Nacionalna jedinica za organizirani kriminal, posebni odjel britanske policije koji istražuje ozbiljan i organizirani kriminal, već je u utorak pokrenuo istragu uoči prijateljskog ogleda na Craven Cottageu te uputio upozorenje FIFA-i zbog informacija s azijskih kladionica koje su sugerirale da su postojali pokušaji namještanja. Navodno je velika količina novca uplaćena na pobjedu Škotske.

Škoti su poveli pogotkom Mulgrewa u 10. minuti, u 41. minuti Uchebo je izjednačio na 1:1. Nakon odmora škotski su napadi urodili plodom kad je Egwuekwe skrenuo Morrisonov ubačaj u vlastitu mrežu u 52. minuti. U prvoj minuti sudačke nadoknade Nwofor je postavio konačnih 2:2, a zanimljivo je da je nigerijski vratar nakon jednog kornera sam ubacio loptu u vlastitu mrežu. Ta situacija na snimci izgleda prilično komično, međutim, sudac nije priznao taj autogol jer je dosudio prekršaj na vrataru.

Dio engleskih medija izvijestio je da bi, ako im se dokaže namještanje, nakon FIFA-ine istrage Nigerija na SP-u mogla ostati bez nekoliko igrača, navodno čak nije isključeno ni izbacivanje reprezentacije s Mundiala. (gčm)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:50