U SJENI RATA

TUŽNO SLAVLJE Srna: 'Titula je za navijače, boli nas i srce i duša što Donjeck ovo proživljava!'

 getty images

Šahtar je deveti put prvak Ukrajine, osvojio je titulu peti put zaredom . U 29. kolu kao gosti, istina na neutralnom terenu u Čerkasiju, svladali su Zorju 3:1. Posao im je bio olakšan jer je Zorja već od 12. minute imala igrača manje zbog isključenja Ševčenka. Luiz Adriano je zabio u 16. minuti s bijele točke i u 29., a naš Eduardo da Silva stavio je točku na "i" pogotkom u drugoj minuti sudačke nadoknade. Za Zorju je strijelac bio Ljubenović u 45. minuti.

Mircea Lucesu i Šahtar potvrdili su dominaciju u teškom trenutku za Ukrajinu, kad se utakmice igraju bez gledatelja, a u njihovu Donjecku su separatisti jučer proveli referendum o samostalnosti samoproglašenih narodnih republika Donjeck i Lugansk, odakle je Zorja.

Za hrvatskog izbornika Niku Kovača bitne su dobre igre vatrenog dvojca. Dudu je ušao u 70. minuti i uspio zatresti mrežu, to mu je deveti prvenstveni gol uz četiri u Kupu. Zajedno ima i tri asistencije. Darijo Srna je na travnjaku proveo svih 90 minuta, bio mu je to 266. nastupa u ukrajinskoj ligi po čemu je rekorder kluba.

- Neobično je postati prvakom pred praznim tribinama, ali što možemo kad je takva situacija! Sve nas boli i srce i duša što se ovo u Donjecku događa. Živimo s našom regijom Donbas, želimo da se svi sukobi što brže okončaju. Ovaj naslov poklon je svim fanovima, mislim da smo im podignuli raspoloženje. Opet, daj Bože da se sve brzo zgotovi - kazao je nakon dvoboja Srna, koji je u Donjecku od 2003. godine i teško proživljava političko-ratni triler.

Srna je dodao:

- Zorja se borila za Europsku ligu, nije nam bilo lako igrati, ali Šahtar je jači, zaslužili smo ovu titulu prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 03:46