ŽELI POSAO NA OTOKU

ŠTIMAC OTKRIO ENGLEZIMA 'Bio sam sretan što sam vodio momčad koja je Srbiju natjerala na patnju'

'Doveden sam na poziciju izbornika da provedem Hrvatsku kroz najtežu kvalifikacijsku skupinu'
 Damir Krajač/CROPIX

Igor Štimac ovih je dana gost svog bivšeg kluba Derby Countyja, koji ga je pozvao na domaće utakmice s Middlesbroughom i Blackpoolom. Za engleske medije bivši izbornik je kazao:

- Gledam utakmice, uživam s obitelji i razmatram ponude dok razmišljam koji mi je sljedeći korak. Neću dugo odmarati, to je sigurno, no ne znam gdje ću. Tko ne bi volio biti menadžer u Engleskoj? Važno je pitanje tko to može napraviti? Volio bih se okušati u Engleskoj, a u međuvremenu moram nastaviti raditi i pričekati da dođe ponuda. Doći će vrijeme za mene u Derbyju, ne treba žuriti.

Englezi su ga pitali o otkazu u reprezentaciji Hrvatske i Štimac nije bio jako pogođen:

- Bilo je razočaravajuće, ali ne previše, da budem iskren. Doveden sam na poziciju izbornika da provedem Hrvatsku kroz najtežu kvalifikacijsku skupinu. Belgija ima 14 igrača koji igraju na najvišoj razini u momčadima iz Lige prvaka, Srbija ih ima 11, a mi samo četiri. Bio sam vrlo sretan što sam vodio momčad koja je Srbiju natjerala na patnju. Na kraju smo uspjeli proći i sada je tu novi momak, moj prijatelj Niko Kovač. Mislim da je izbornički posao za starije ljude, a ja se još ne osjećam tako. Treba mi posao na dnevnoj bazi - zaključio je Štimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:34