VJERAN ŠAHTARU

SRNA OTKRIO 'Ja sam Hajduku preporučio Milevskog, a odbio sam Schusterov poziv u Real'

Rekao sam Pavasoviću: ‘Nemojte razmišljati ni trena, uzmite ga odmah. Biti će najbolji igrač u HNL-u’

Darijo Srna, kapetan hrvatske reprezentacije i ukrajinskog Šahtara, u ekskluzivnom intervjuu za ukrajinski televizijski kanal Futbol otkrio je, među ostalim, i zanimljivu priču o svojoj ulozi u dovođenju Artema Milevskog u Hajduk.

Srna je priznao da ga s Milevskim veže čvrsto prijateljstvo. Iako je Tjoma, kako prijatelji zovu Milevskog, igrao za Šahtarova najvećeg suparnika - kijevski Dinamo, Srna otkriva da su jako bliski.

Srna je potvrdio da je upravo on preporučio Milevskog Hajduku.

- Ne, nisam ga preporučio direktno treneru Igoru Tudoru, nego sam razgovarao s Ljubom Pavasovićem iz Hajdukova Nadzornog odbora kad su se informirali o Milevskom. Rekao sam mu: ‘Nemojte razmišljati ni trena, uzmite ga odmah. Kad Milevski dođe na 40 posto svojih mogućnosti, već tada će biti najbolji igrač u HNL-u’. Drago mi je što se ta moja prognoza počela ostvarivati.

U opširnom i zanimljivom razgovoru za ukrajinsku televiziju 32-godišnji je Metkovac otkrio i kako je zbog Šahtara odbio mnoge klubove, pa i Real Madrid.

- Čudna je to priča jer me je u Madrid zvao Bernd Schuster. Kod njega se nisam baš naigrao dok je bio trener u Šahtaru, a onda me tražio da dođem u Real. Nisam prihvatio taj poziv i nikad nisam požalio zbog toga. Da, možda bih lakše osvojio Ligu prvaka, ali vjerujem da to još mogu napraviti i sa Šahtarom. Za mene je Donjeck puno više od nogometa - kazao je Srna u velikom razgovoru za emisiju “Moja igra” ukrajinskog sportskog kanala Futbol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:06