NESRETNI BRANIČ

POVRATAK U UKRAJINU Kako je Andy Caroll minirao transfer Ivana Strinića u West Ham!

Čekičari i Strinić su sve dogovorili. Čekao se samo potpis. I tada - dum. Šok. Ozlijedio se Caroll...
 getty images

Ivan Strinić vratio se u Dnjipropetrovsk i konkurira za večerašnju utakmicu Dnjipra s Kopenhagenom u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Pravi je primjer što se dogodi kad te izda sreća...

Strinić je gotovo tjedan dana bio u Splitu, rastao se sa starim društvom u Ukrajini, pozdravio kolege i prijatelje i samo čekao na koji će se avion za London ukrcati. West Ham i Dnjipro dogovorili su odštetu od otprilike 1,5 milijuna eura, što je dobro za Ukrajince budući da ga ugovor veže samo još pet mjeseci. Čekičari i Strinić također su sve perfektuirali, trebao je tek obaviti liječnički pregled i nastaviti karijeru u Premier ligu. I tada - dum. Šok. West Hamu se ozlijedio napadač Andy Caroll, potrgao je ligamente gležnja i četiri mjeseca bit će izvan terena. Premda su prije toga angažirali Ekvadorca Ennera Valenciju menadžer Sam Allardyce odjednom je stopirao Strinićev transfer. Stavio ga na čekanje.

- Sad mi je važnije dovesti još jednog napadača nego braniča. Iako mi treba i bek - kazao je Upravi i igračevom menadžeru Tončiju Martiću.

Strinić je bio strpljiv i u Splitu čekao pozitivan rasplet. Dani su prolazili, dobrih vijesti nije bilo. Caroll mu je "minirao transfer" i uništio san. U doslovnom smislu. Kako se potpuno oporavio od ozljede zadnje lože, odlučio se za povratk u Dnjipro. Sezona je krenula, igraju se utakmice, što će... No, nada i dalje živi. Ako Allardyce nađe špicu po dovoljno povoljnoj cijeni da ostane nešto u lisnici i za Strinića, ponovno će mu se javiti. Nije sve propalo. Bilo je i drugih zainteresiranih klubova, no niti jedan nije nudio novac kakav je bio spreman dati West Ham. Samo su Londončani nadmašili cifru koju je pred njega za nastavak suradnje stavio Dnjipro. Što Strinić nije prihvatio i za Božić će biti slobodan ne ode li do kraja ljetnog prijelaznog roka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:23