MEDIJSKI TRANSFER

Piers Morgan na CNN-u: Novi Larry King dobio plaću od 5,5 mil. funti

Piers Morgan je član žirija talent-showa ‘America’s Got Talent’ koji se emitira na NBC-ju, ali ga je ta mreža pristala dijeliti sa CNN-om

Piers Morgan, nekadašnji urednik najvećih britanskih tabloida The Sun, News of the World i Daily Mirrora svojim je potpisom na ugovor sa CNN-om potvrdio da je “novi je Larry King”. Morgan je u utorak potpisao ugovor kojim će od CNN-a za četiri godine vjernosti dobiti 5,5 milijuna funti.

Pronaći nekog dovoljno dobrog za prime time u devet navečer tko bi dostojno zamijenio Larryja Kinga nije bio lagan zadatak za šefove CNN-a, koji su na kraju posegnuli za zvijezdom NBC-a.

Piers Morgan je član žirija američkog showa “America’s Got Talent” koji se emitira na NBC-u, tako da je u pregovore bila uključena i konkurentska TV postaja. Međutim, na NBC-u su pristali dijeliti Morgana sa CNN-om, unatoč tome što Morganov ugovor sadrži klauzulu da ne smije sudjelovati u bilo kojem drugom showu osim njihova. No, s obzirom na to da će intervjui koje Morgan bude radio za CNN biti unaprijed snimljeni, Morgan će imati vremena raditi i za NBC.

U igri kao zamjene za Larryja Kinga bili su još Ryan Seacrest, voditelj “Američkog idola”, te vrlo popularna Katie Couric, voditeljica vijesti na CBS-u. No, Morgan je očito impresionirao šefove CNN-a načinom na koji radi i vodi intervjue, premda ga često kritiziraju da je arogantan i pun sebe te da su mu intervjui zapravo izlika da predstavi sebe, a ne sugovornike. Morgan će pored CNN-a i NBC-a nastaviti raditi i za britanski ITV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:41