DOLAZI U ZAGREB

Raiven novim singlom ‘Mama‘ najavila europsku turneju: Evo kada stiže u Hrvatsku

U najnovijem singlu ‘Mama‘ odaje počast svojoj Eurovizijskoj obitelji te najavljuje sljedeće poglavlje u karijeri

Raiven

 Urša Premik

Žena mnogih talenata i interesa - mezzosopranistica, kantautorica, harfistica i vizionarka elektro-opere Raiven nastavlja istraživati nove smjerove i spajati različite glazbene stilove. U najnovijem singlu "Mama" odaje počast svojoj Eurovizijskoj obitelji te najavljuje sljedeće poglavlje u karijeri. Svojim prepoznatljivim spojem opere i elektroničkih elemenata, "Mama" je nastavak Sirena, koje je predstavila na EP-ju "Sirene, pt. 1." i postavlja temelje za europsku turneju koja će uslijediti 2024. godine.

Sada, s iznimno osobnim singlom "Mama", Raiven se obraća široj publici diljem Balkana, reflektirajući kako obožavatelji izvan Slovenije drugačije doživljavaju njezinu glazbu. "Tijekom mojih nastupa na Dori, pred-eurovizijskim događajima i samoj Euroviziji, primijetila sam da publika na Balkanu moju glazbu doživljava drugačije nego u Sloveniji. Zato se želim povezati s njima kroz singl ‘Mama‘ i pokazati koliko cijenim njihovu podršku", objašnjava Raiven.

Posebnu energiju pjesmi daje suradnja sa srpskom repericom Mickom Lifom, poznatom po oštrim stihovima i utjecaju ‘90-ih godina hip-hopa. Njihova suradnja donosi "Mami" poseban balkanski prizvuk, ističući Raiveninu sve veću povezanost s publikom izvan Slovenije.

U režiji Urše Premik, glazbeni video za "Mama" spaja visoku modu i ekspresivan ples. Raiven, odjevena u zapanjujuće kreacije hrvatskog dizajnera Juraja Zigmana, čije su haljine nosile Beyoncé i Nicki Minaj, kontrastira eteričnu ljepotu prirode s energijom studijskih setova. S koreografijom Lukasa Zuschlaga i uz članove ansambla SNG Opere i baleta, video istražuje teme ljepote, propadanja i samootkrivanja.

image

Raiven

Urša Premik/
image

Raiven

Urša Premik/

Raivenin novi singl također označava početak njezine europske turneje, na kojoj će nastupati u Hrvatskoj, Poljskoj, Češkoj i Srbiji. Umjetnica, autorica i studentica psihoanalize spremna je napraviti svoj sljedeći hrabri korak na europskoj sceni. "Europska turneja je, uz Euroviziju, najveći korak u mojoj karijeri. Jako sam uzbuđena što ću se ponovno povezati s obožavateljima diljem Europe i vidjeti kako će me ovo putovanje oblikovati kao umjetnicu", kazala je.

image

Raiven

Urša Premik/

Hrvatska publika ju je imala prilike bolje upoznati na ovogodišnjoj Euroviziji gdje je predstavljala Sloveniju, ali svoje glazbeno putovanja je započela kao četverogodišnjakinja. Pohađala je Konzervatorij za glazbu i balet u Mariboru, a diplomirala je na Akademiji za glazbu u Ljubljani 2018. godine, gdje je nastavila s magistarskim studijem solo pjevanja. Za svoja postignuća u klasičnoj glazbi osvojila je brojne prestižne nagrade, a opernu karijeru započela je 2019. godine inovativnim elektro-opera projektom, kojeg je predstavila singlom "Habanera" u kojem je spojila klasičnu glazbu s modernim utjecajima.

Ovu talentiranu glazbenicu, hrvatska publika će napokon moći vidjeti na domaćem terenu i to 28.3.2025. u zagrebačkom klubu Boogaloo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 09:50