POTPUNI RASPAD

Poznati se bend potukao usred koncerta: Pogledajte kako je pjevač nasrnuo na gitarista na pozornici

Bend je prvi put u 14 godina krenuo na turneju u originalnoj postavi, a fanovi se boje da će se sada definitivno raspasti

Dave Navarro i Perry Farrell

 Cristina Massei/alamy/alamy/profimedia/Cristina Massei/alamy/alamy/profimedia

Još nema nikakvog objašnjenja zašto je pjevač benda Jane‘s Addiction, Perry Farrell na pozornici tijekom koncerta udario gitarista Davea Navarra. Na profilima benda na društvenim mrežama nema novih objava, a nema ni neke službenog priopćenja za medije.

Fanovi se boje da će se bend, koji je s manjim prekidima i izmjenama na sceni od 1985. godine i koji su osnovali Navarro i Farrell, definitivno raspasti, mnogo prije no što dovrše turneju po SAD na kojoj je ostalo još 15 koncerata.

image

Koncert Jane‘s Addiction

Adela Loconte/shutterstock Editorial/profimedia/Adela Loconte/shutterstock Editorial/profimedia

Da postoji neka napetost primijetili su posjetitelji prethodnih koncerata, a Farrell se dva puta požalio kako ima problema s glasom. Što god se događalo kulminiralo je na nastupu u Bostonu. Sve je bilo u redu do 11. pjesme "Ocean Size" u kojoj Navarro ima svoj solo. U jednom trenutku, dok je on bio koncentriran na gitaru, Farrell mu je prišao i poprilično agresivno ga odgurnuo. Počeli su se raspravljati i iako se gitarist pokušao odmaknuti, pjevač ga je udario u prsa. U tom su im trenutku prišli drugi članovi benda i tonci. Oni su držali Farrella i napokon ga uspjeli odvući s pozornice.

Koncert je naglo završio - Navarro, basist Eric Avery i bubnjar Stephen Perkins, koji je te večeri slavio rođendan, vratili su se na pozornicu i pozdravili se s okupljenima.

Na internetu je osvanulo više snimki incidenta. Fotograf Brian Mackenzie, koji je snimao cijeli nastup objavio je na X-u (ex-Twitter) kako je pjevač cijelu večer uz sebe imao "golemu bocu vina", dok su Navarro i Avery tijekom nastupa stalno razgovarali i djelovali ljutito, "više no što je normalno".

"Svi smo mislili da je to dio nastupa. Čudan dio, ali... Bilo je gotovo vrijeme za biseve i činilo se da je to jedan od načina na koji bend može otići s pozornice pa se vratiti uz gromoglasan pljesak. No, dvije minute kasnije svjetla su se upalila i sve je bilo gotovo", napisao je.

Na prethodnim koncertima bend je svirao između 12 i 15 pjesama što znači da je koncert u Bostonu bio pri kraju.

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, posjetitelje je nagli kraj uglavnom naljutio, neke rastužio jer su ih prvi put vidjeli uživo nakon mnogo vremena, a neke i razveselio "jer će moći pričati da su bili na zadnjem koncertu benda u povijesti".

"Jane‘s Addiction" ove godine, prvi put nakon 14 godina nastupa u svojoj orignalnoj postavi. Navarro se vratio u bend početkom godine, nakon što dugo borio s tzv. produženim Covidom. Avery se vratio 2022. godine.

Turneja bi se trebala nastaviti nastupima u drugim gradovima i završiti 16. listopada u Los Angelesu, gdje su i nastali i započeli uspješnu karijeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 16:34