RICH HOMIE QUAN

Poznati reper preminuo u 34. godini: Uzrok smrti još nije poznat

Glazbenik iz Atlante proslavio se hitovima ‘Type Of Way‘ i ‘Flex‘, a surađivao je i s brojnim slavnim kolegama

Rich Homie Quan

 Bryan R. Smith/Afp

Rich Homie Quan, reper iz Atlante pravog imena Dequantes Lamar, preminuo je u 34. godini, prenosi Page Six. Bolnica Grady Memorial je u četvrtak obavijestila mrtvačnicu okruga Fulton da je reper preminuo, a uzrok još uvijek nije poznat.

Obdukcija je zakazana za danas. Kako prenosi TMZ, Rich je preminuo u svom domu u Atlanti, a njegova obitelj je shrvana zbog iznenadne smrti.

image

Rich Homie Quan

Bryan R. Smith/Afp

Od repera su se oprostili brojne kolege. "Nedavno smo pričali, brate. Nikad neću zaboraviti tvoj osmijeh i način na koji si pričao i tvoju glazbu", napisao je reper Boosie BadAzz. Reper je na društvenim mrežama dao natuknuti koji je uzrok Richove smrti, ali to još nije potvrđeno.

Quan se navodno borio s ovisnošću, a u prošlosti je nekoliko puta upao u probleme zbog droge. Tako je 2017. godine bio osuđen za posjedovanja droge s namjerom za distribuciju, ali su 2019. godine odbacili tužbu zbog nedostatka dokaza.

image

Rich Homie Quan

Bryan R. Smith/Afp

Rich Homie Quan rođen je u listopadu 1989. godine u Atlanti. U mlađim je godinama sanjao o tome da postane profesionalni igrač bejzbola, a čak je i dobio stipendiju na Fort Valley Stateu zbog svoje sposobnosti igranja. Međutim, školarina je bila previsoka pa je od sveučilišta odustao dva tjedna kasnije. Potom se zaposlio u zračnoj luci, ali je onda i ostao bez posla. Tada se krenuo baviti provalama i završio je u zatvoru.

Nakon izlaska iz zatvora se počeo baviti glazbom, a najpoznatiji je bio po svojim hitovima "Type Of Way" i "Flex" s kojim je završio i na Billboardovim ljestvicama. Surađivao je i s Young Thugom te osnivačem Cash Money Recordsa, Birdmanom. Njih su trojica osnovali grupu Rich Gang, a veliki su uspjeh postigli s pjesmom "Lifestyle". Svoj debitantski album je objavio 2018. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 08:42