MICHAEL OHER

Po njemu su snimili ‘Priču o prvaku‘, sad se prvi put oglasio nakon što je tužio obitelj: ‘Prikazali su me kao da sam glup‘

Nakon što je napunio 18 godina, obitelj je dobila skrbništvo nad njim. Upravljali su njegovim novcem i velikim životnim odlukama

Michael Oher

 Charlotte Observer/Abaca Press/Profimedia/YouTube

Bivša zvijezda NFL-a, Michael Oher, po čijoj je priči snimljen film "Priča o prvaku", prvi se put oglasio nakon što je podigao tužbu protiv Seana i Leigh Anne Tuohy. Obitelj Tuohy je nad njime imala skrbništvo koje je ukinuto nakon što je on podigao tužbu, a u istoj je istaknuo da je obitelj zaradila milijune na njemu.

Michael je u obitelj Tuohy došao kad je imao 18 godina. "Prvi put kad mi je netko rekao ‘volim te‘, bili su Sean i Leigh Anne Tuohy. Kada ti se to dogodi s 18 godina, jako si ranjiv", rekao je za The New York Times i dodao da mu je obitelj pružila sve što mu je tada trebalo. "Imao sam svoj krevet, dobru hranu", ispričao je. Sean i Leigh su mu, među ostalim, kupovali odjeću, plaćali mu učitelja kako bi mogao kasnije igrati nogomet na fakultetu...

image

Michael Oher

Charlotte Observer/Abaca Press/Profimedia

Međutim, sve se promijenilo nakon što je 2009. godine izašao popularan film "Priča o prvaku", nakon kojeg je Michael postao slavan. Kako kaže, u filmu su ga u potpunosti krivo prikazali. Na filmu su radili upravo Sean i Leigh Anne, dok se Oher fokusirao na nogomet. Njegova karijera u NFL-u je započela kad je izašao film, a to mu je, kako je rekao, "slomilo srce". Film nije pogledao odmah, ali je bio primoran pogledati ga nekoliko mjeseci kasnije.

"Jako je teško opisati moju reakciju. Bilo mi je smiješno, da budem iskren, kao da gledam komediju o nekom drugom", rekao je sada bivši nogometaš. Kao najveću razliku između njega u stvarnom životu i njega u "Priči o prvaku" je naveo to što su ga u filmu prikazali kao neinteligentnog, do te mjere da su njegovi suigrači počeli propitkivati njegove mentalne sposobnosti. Osim toga, na društvenim mrežama, koje su postajale sve popularnije, je svakodnevno čitao komentare u kojima su ga nazivali glupim.

image

Michael Oher s obitelji

Jeff Zelevansky/Getty Images/Profimedia

"Vidio sam da su ljudi pisali da sam glup. Svaki članak o meni spominjao je i taj film, to je postalo dijelom moga imena", kaže. Istaknuo je i da ga i dalje brine taj film te se brine kako će kasnije on utjecati na život njegove djece. "Ako moja djeca nešto neće znati u školi, hoće li njihovi profesori misliti da je to zato što im je tata glup?", rekao je Michael.

Osvrnuo se i na tužbu koju je podigao protiv Tuohyja te rekao kako nije stvar u novcu. Naveo je kako je obitelj na filmu zaradila milijune dolara, dok on nije dobio ništa. Međutim, istaknuo je i da je sam zaradio svoj novac i "sačuvao ga da može uživati". Rekao je kako je financijski u redu te da ima "milijune dolara", a onda je otkrio zašto nije ranije podigao tužbu protiv obitelji.

"Profesionalni sport je težak posao. Trebate biti fokusirani na to. Išao sam uz njihov narativ jer sam se stvarno fokusirao na karijeru u NFL-u, a ne na stvari izvan terena", kaže.

Michael je godinama bio pod skrbništvom obitelji Tuohy te su oni upravljali njegovim novcem i životnim odlukama. Isto je postojalo otkako je on navršio 18 godina, a ukinuto je nakon što je podigao tužbu. Sutkinja koja je ukinula skrbništvo je rekla kako u 43 godine otkako je sutkinja nije vidjela slučaj u kojem netko ima skrbništvo nad nekim tko nema poteškoće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. rujan 2024 05:30